Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nezavislé topení a špatný start e53

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
nedeto

Nezavislé topení a špatný start e53

#1 Příspěvek od nedeto »

Zdravím,
mám e53 rok 04 s navigací 16:9 kde je i nastavení nezávislého topení (webasco). Na podzim jsem zkoušel nastavit bufík. Ráno bývalo už okolo 10 stupňu. Pokaždé co jsem sedl do auta, fučel z průduchů jen studený vzduch, tak jsem usoudil, že je KO bufík. Dnes jsem auto vezl do servisu, po cca dvou tydenní přestávce, kdy se s autem nejezdilo jsem nemohl nastartovat skrz vybitou baterii. Když jsem otočil klíčkem, cvakl starter, odněkud se ozvalo pípnutí, celá palubovkla se mi přepla do němčiny (mám angličtinu), teplotu ukázalo -30 stupnu a po vypnutí klíčku napsalo něco jako Kauf..bla bla bla .... Pak jsem nastartoval přes kabely, nastavení zůstalo stejné až na kilometry na palubovce a zůstal rozsvícený oranžový trojuhelník 4x4. Po dojezdu a odstavení v servise jsme se dívali na bufík, že bych ho chtěl dát do kupy a na přiložení ruky byl celý zahřáty (tak i voda na palubní desce, kde byla ručička těsně pod koncem modré, když jsem nastartoval.. což mi přišlo divné..)

Má otázkla tedy zní:
1) trojuhelník by měl teoreticky zmizet po nabití baterky
2) vyresetovalo se něco? :D
3) jak má fungovat to nezavislé topení, popř. jaká tma může být závada. popř. od kolika stupnu teda funguje

Díky moc za každou radu.
vlastnemec

Re: Nezavislé topení a špatný start e53

#2 Příspěvek od vlastnemec »

Hele tady je vše co potřebuješ http://www.bmwklub.cz/forum/search.php? ... 8&start=10

1.Chce to mít i OK baterku jinak se Ti chyby budou objevovat furt.
2.Nevím co by se vyresetovalo odpojením baterky nebo podpětím nikdy se mi nic nestalo.
3. Najdeš v tom odkazu a jelikož od e38 je webasto nádherně tedy do e70 diagnostikovatelné tak diag. A než se k tomu dočteš tak máš pravděpodobně příhřev a ten samostatně nepustíš už na to ukazuje že máš teplé hadice a webasto.
Odpovědět