chtěl bych se poptat zkušenějších jak dokonale vyčistit sání na motoru N57 od karbonu. Celé je to zajebkané od karbonu a seřizovací jednotka už má problémy s klapkami vůbec pootočit. Vypisuje chybu na diag. + problémy se starty, viz foto. http://tinypic.com/view.php?pic=10dt5yh ... BKwP4LPyUk
Chtěl bych to celé rozebrat mechanicky vyčistit a poté mě napadlo to vyprat v ultrazvukové pračce (pro jistotu). Nemám, ale zkušenosti s praním plastových dílců a ani jestli to něčemu pomůže...
Máte nějaké "fintičky" jak, čím nejlépe odstranit ten bordel uvnitř?
Dále když už to bude rozdělané co dál všechno vyčistit? EGR, trubkové vedení,....?
proste to vycisit... sroubovak, kartac, pres noc nalozene ve srajde, co jde oskrabat to oskrabat a pak to cele vapkou honit po dvore dokud to nebude jak novy... par hodin tomu venujes ale vycistis to az na plast... a budes zajebanej jak kominik, ale co uz... delame to obden na tech kraxnach
chtěl bych se poptat zkušenějších jak dokonale vyčistit sání na motoru N57 od karbonu. Celé je to zajebkané od karbonu a seřizovací jednotka už má problémy s klapkami vůbec pootočit. Vypisuje chybu na diag. + problémy se starty, viz foto. http://tinypic.com/view.php?pic=10dt5yh ... BKwP4LPyUk
Chtěl bych to celé rozebrat mechanicky vyčistit a poté mě napadlo to vyprat v ultrazvukové pračce (pro jistotu). Nemám, ale zkušenosti s praním plastových dílců a ani jestli to něčemu pomůže...
Máte nějaké "fintičky" jak, čím nejlépe odstranit ten bordel uvnitř?
Dále když už to bude rozdělané co dál všechno vyčistit? EGR, trubkové vedení,....?
Díky Kuba
Nejlepší je ultrazvuková koupel, v Americe to dělají za $150, tady v ČR nevím, možná někde kde repasujou turba/vstřiky. Nic takovýho jsem u nás v Plzni nenašel tak jsem svoje sání čistil čističem na trouby Mr. Muscle. Nastříkáš, necháš 24 hodin působit, propláchneš tlakovou hadicí a ještě 1 - 2x zopakuješ podle toho kolik tam zůstalo sazí. Nikdo do toho nepíchej šroubovákama atd... protože poškodíš povrch a v tý rejze se potom budou hromadit saze.
Vyčisti sání, EGR ventil, možná i EGR chladič nějakým dlouhým štětcem pokud je hodně ucpanej a to bude stačit. Nemusíš to puntičkovat a čistit tak důkladně aby tam nezůstal ani jedna molekula sazí. Bohatě stačí odstranit většinu sazí a na tom skončit.
tys asi nevidel sani z n47/57.. tam si muzes pichat sroubovakama od rana do vecera, ta vrtsva je silna klidne i nekolik cm.. takze nez bys rejpal do steny sani tak z toho vyskrabes tak pul kila hnoje... a dokud tenhle hnuj neodstranis tak si tam muzes mr. muscle lejt treba 14 dni v kuse a nic ti to nebude platny...
Snejk píše:tys asi nevidel sani z n47/57.. tam si muzes pichat sroubovakama od rana do vecera, ta vrtsva je silna klidne i nekolik cm.. takze nez bys rejpal do steny sani tak z toho vyskrabes tak pul kila hnoje... a dokud tenhle hnuj neodstranis tak si tam muzes mr. muscle lejt treba 14 dni v kuse a nic ti to nebude platny...
Proč se tvoří v n47/57 tolik sazí? Já čistil svoje sání ve 46 po 18 letech a bylo tam maximálně pár mm v některých místech.
Po Vanocich se na to vrhnu, tak uvidime jak to pujde
Po precteni nekolika prispevku k EGRu u N57 a hlavniho vinika zanaseni sani nebude lepsi kdyz ho softwarove dam off? Nevim co to vsechno obnasi, ale koho kontaktovat Jihlava, Brno?
Nove sani kupovat nechci a to z principu, nehlede na to, ze za to chteji bakulu penez.
Když jsem dával záslepky sání místo klapek a měl to už dole, tak jsem zrovna vyčistil sání komplet i EGR na M47, nějaký karbon tam byl, tak jsem to sundal, dovnitř nalil Gril Pur Total až po vrch, nechal 24 hodin působit, občas dlouhým nástrojem vevnitř oškrábat a za 24 hod jsem to vylil, komplet vypral wapkou několikrát a sání čisté jak nové. Nové těsnění a vše super. Takže za mě ten Gril Pur Total je prostě top na čištění, Arva to byla jak voda vůbec nic to neudělalo.
Naposledy upravil(a) Dave320 dne sob 15.12.2018 03:04, celkem upraveno 1 x.
nové sání je nové sání, pokud chceš uplně čistý sání, těsný, který dobře dosedá na hlavu a ještě dobře funguje všechny komponenty jako vířivé klapky atd, je to nejlepší metoda, samozřejmě to něco stojí.
Ahoj,
Takze sani jsem shodil a pouzil jsem gril pur total + vapka. Vsechno to krasne slezlo dolu a jeste ten den jsem to skladal. Sani bylo jako nove. Jedine co, tak me casem ceka dekarbonizace sacich kanalu+ventily. Na prvnin valci to je opravdu nechutne zaprasene....
Prace trvala cca 6 hodin ve dvou lidech i s cistenim.
Jinak kontrola EGR kupodivu krasne cisty. Pravdepodobne cisten minuly rok v servisu.
Uvidime jestli se zlepsi kolisani otacek pri prvnich startech.