Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nová ramena - jakou sílou utahovat?
-
- Klubové ID: 3933
Nová ramena - jakou sílou utahovat?
ahoj.
Měním komplet ramena na E91. Je nějaká momentová síla, na kolik je utahovat nebo prostě rukou co se to jen utáhnout dá?
Díky moc
Měním komplet ramena na E91. Je nějaká momentová síla, na kolik je utahovat nebo prostě rukou co se to jen utáhnout dá?
Díky moc
Re: Nová ramena - jakou sílou utahovat?
Prostě s citem. Nemusí to být přesně na moment. Hlavně utahovat na zemi 

-
Díky za odpověď.
Že utahovat na zemi už jsem si zjistil, jenže to je trochu problémek, pod auto se nedostanu když je na zemi - bude stačit když jen podložím kola aby bylo výš abych se pod něj dostal? Teda s tím, že výš by byl jen předek či jen zadek?
Že utahovat na zemi už jsem si zjistil, jenže to je trochu problémek, pod auto se nedostanu když je na zemi - bude stačit když jen podložím kola aby bylo výš abych se pod něj dostal? Teda s tím, že výš by byl jen předek či jen zadek?
Naposledy upravil(a) hannys82 dne úte 12.12.2017 00:44, celkem upraveno 1 x.
Musí být v pracovní poloze, jinak se za chvilku utrhnou silentbloky
-
- Moderátor
- Klubové ID: 1778
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak, gumové silentbloky musíš dotáhnout až když auto stojí na kolech, protože ty když je dotáhneš ve vyvěšené pozici a pak pustíš auto na zem, tak velice rychle můžou být zase v háji
Takže ideálně nějaký kanál, aby se to dalo realizovat 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak to mám problém, kva.
Měnil jsem komplet silentbloky a ramena před rokem, a ve vzduchu, takže mě to čeká znovu.
Měnil jsem komplet silentbloky a ramena před rokem, a ve vzduchu, takže mě to čeká znovu.
-
Samozřejmě, že to BMW předepisuje, kdybys potřeboval konkrétní hodnoty Nm a úhlů dotažení, pošli SZ, dám ti to dohromady k jednotlivým dílům. Stejně tak by se měly kromě vlastních dílů měnit i veškeré spojovací materiály (šrouby a matice), tzn. znovu nepoužívat ty původní + jak tady padlo, dotahovat v normální poloze, tedy auto ideálně na zemi a nezatížené (tzn. prázdný kufr apod.)hannys82 píše:ahoj.
Díky moc

-
Šrouby a matice mám samozřejmě také nové
No a díky tomu, že mi krachla slíbená zdviž k dispozici a nemám to kde udělat, tak to půjde do servisu.
Prázdnej kufr? Ach jo, 90km bez wooferu nedám

No a díky tomu, že mi krachla slíbená zdviž k dispozici a nemám to kde udělat, tak to půjde do servisu.
Prázdnej kufr? Ach jo, 90km bez wooferu nedám