Tak zima je tady a urcite si kazdej z nas kdo ma v aute preplnovanej motor vsiml ze v zime ma auto lepsi vykon a lip zabira v nizkych otackach nez v lete, obzvlast kdyz je poradnej parak. Obcas se mi v lete zda ze jsem ztratil vic nez 50% vykonu porotoze auto zacina nomalne zabirat az nad 2000 otackama nad ktery se ve meste skoro nikdy nedostanu, tak ze muj zazitek z jizdy v lete je turbo lag peklo a v zime si naopak jedu nadherne.
Za to muze teplota ktera ovlivnuje hustotu vzduchu, v zime je motor schopen nasat vic vzduchu kdyz to v lete ho saje min protoze neni tak hustej a jeste min protoze se nestaci ani poradne chladit. Vsiml jsem si ale jedny veci, kdyz v lete prsi tak auto jede o 100% lip a to mne privedlo k nemecu s cim experimentoval uz Rudolf Diesel, nemci to pouzivali v letadlovych motorech za 2 svetovy valky a ve starych Saabech se to dokonce dalo koupit jako opce - vodni vstrikovani.
Kdyz se strika voda do sani nejen ze se z ni dela para ktera dokonale odstranuje karbon ale taky vyrazne snizi teplotu vzduchu aby ho mohl motor nasat vic jako kdyz prsi.
https://www.youtube.com/watch?v=nFDjLcPM_Ts
Ma tady s vodnim vstrikovanim nekdo zkusenosti? Jaky jsou vyhody a nevyhody? Zatim vidim jenom jednu nevyhodu a ta je kdyz se nevypne pumpa muzou se naplnit valce vodou a...

Prodava se na to celej kit, videl jsem par tuneru na internetu ktery si to dali do auta a funguje to.
Jaky je vas nazor? Da se s tim upadem vykonu v lete delat jeste neco jinyho?
Diky