nazdárek všichni. mám docela problém s mojí bramborou protože za tepla nejde nastartovat a nevim proč jediný co pomohlo tak byl booster nebo na roztažení chytne na drc není to tak dlouho co jsem dělal vstřiky a čerpadlo v nádrži a začalo to dělat minulý týden s železnou pravidelností ale za studena startuje na pána ale za tepla točí klidně půl hodiny a nic diagnostika si jednou postěžovala na snímač kliky a na nízký tlak paliva a po vymazání se neobjevily a problém přetrvává není tady nějaký kutil co by mi nějak dokázal poradit co s tím????
právě startér mě napadl taky že by v tlaku zpomalil ale booster pomohl až po půl hodině pokusů kdy už baterka začínala mít dost jinak to točilo jak zběsilý. a bavil jsem se s jedním mechanikem co dělá jen bavoráky tak prej startér by to neměl být že tyhle motory chytaj dobře což před tim než to začalo dělat tak jsem měl baterku vytřískanou a chytlo to ikdyž z posledního dechu ale vim že škodovky na tohle dost trpí
Netrap baterku a nepokoušej štěstí, jinak se Ti může rozsynchronizovat kód v klíči s EWS a budeš potřebovat ke zpětnému nastavení diagnostiku - v tom lepším případě.
Jak píše StarML, bude to čidlo na vačce a zjistíš to jednoduše- oddělej před jízdou horní dekl motoru a máš ho hned před nosem. Drží jedním torxem a jak to budeš mít zahřátý a nebude chtít nastartovat, čidlo vytáhni a zchlaď. Třeba jen tak v dlani, šupni zpátky a jestli chytne, máš jasno. Dělal jsem to taky tak.
právě čidla jak na klice tak na vačce jsem chladil včera a problém přetrvává teď nabijim baterku protože na mě křičí a chci změřit startovací proud abych mohl vyřadit startér a ještě jsem zkoumal přepady a koukal jsem že mi nafta valí do přepadu při zapnutí klíčku nemá být přepad zavřený aby to natlakovalo lištu?
Jako z přepadů od vstřikovačů ti jde nafta ven hned po zapnutí klíčku, tzn. nafta protéká pře samotné vstřiky? Jestli ano, tak to dle mého neni úplně správně si myslím.
Jinak jsem taky chtěl napsat že bude v hajzlu čidlo vačky. Ten popis závady by na to dokonale seděl
nafta teče z přepadu myslim z čerpadla ale podle mě by přepad měl být zavřený regulátorem aby čerpadlo natlačilo nebo se pletu a něco proteče? tak zítra objednám čidlo na vačku a uvidíme co se stane
No podle schémat a řezů cp1 je vstup propojen kanálkem s přepadem, nejspíš kvůli cirkulaci nafty, aby nebo nedostávala na prdel středotlaká pumpa když by neměla kam tlačit. A regulátor si myslím nastavuje tlak paliva až při samotném startu. Ovšem tohle by se dalo potvrdit jenom přes diag na live datech a zkusit se mrknout na duty factor solenoidu.
Co se čidla vačky týče, tak to je otázka, zda-li to neobjednáváš zbytečně. To původní čidlo jsi zkoušel zchladit třeba ponořením do studené vody nebo tak?
Jestli studený chytne na drc a teplý nechce a nebo nechytne vůbec, tak mě to před lety dělalo čidlo polohy kliky, rovnou jsem ho vyměnil (stálo pár korun) a od tý doby je klid. A tý nafty, jestli ti teče hodně, si nevšímej, po zapnutí klíčku čerpadla honěj naftu pořád dokola a to je OK. Spíš by bylo špatný, kdyby z hadic nestříkala.
no diagnostika si na čidlo kliky jednou postěžovala ale zkoušel jsem ho měřit i chladit a nic tak ho zkusim vyměnit a uvidíme a díky za tip a to že nafta z hadic nešla už tady taky bylo a jediný co zůstalo tak bylo vysokotlaký čerpadlo jinak všechno nový a teď mi zase napíná nervy
Tak je to jasny ted jsem delal prepady a 3 vstrik lehce protika a 6 tece jak dunaj na to ze tam jsou asi 4 mesice tak nic moc jde se reklamovat a zkusim je vymenit a dam jeste info jestli uz se hejbe jak ma
tak jsem vyměnil vstřiky a zase to funguje tak jdu reklamovat 2 vstřiky protože po 4 měsících provozu je po nich tak jsem zvědavej co z nich vyleze za závadu
a můžu se zeptat co to bylo za vstřiky? to byl repas, nebo jsi koupil nové a po 4 měsících odešly? pokud to byl repas tak kde a pokud nové tak odkud co?
jen aby člověk věděl na co si dát pozor
díky
byl to repas z prahy a když je dělali tak jim prý nic nebylo jen se vyčistily a hotovo ale když jsem je tam dal tak jsem měřil přepady a bylo to v poho ale ted mi na 6 válci vyteklo 60ml cca za 15 vteřin a na 3 válci 20ml jinak na všech kolem 3ml. tak nevim kde udělali soudruzi chybu. a repas dělali v praze Holešovicích ale teď si nevzpomenu na jméno servisu