Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Baterie v E61
Baterie v E61
Dobrý den přátelé,nedávno jsem koupil vůz BMW 530d a vyplivla mi baterie.Baterii jsem z auta nevyndával a nechal ji nabíjet přes celý den na prodlužce.Samo + na plus atd,zase takový Lojza nejsem,ale u nabíjení mi neustále pípal alarm,zprvu jednou za cca 15 minut,ke konci už častěji a delší dobu.Jsem z toho vykulen,klíčem se dostanu do kufru,ale do vozu už ne a teď moje otázka.Když vlezu do auta přes kufr,strčím klíč do zapalování,odemču zevnitř,bude vše zase fungovat jak má nebo musím volat servis atd?Děkuji za odpovědi,pomoc
Re: Baterie v E61
Baterie se dobíjí přes kontakty v motorovém prostoru. Se zbytkem neporadim.
baterie je v kufru, oziv baterku popr. zdroj. a bude to fungovat. Je vybita?
Tak přátelé,celý den jsem oživoval a nic,musel jsem vlézt do auta přes kufr,odemčit si zevnitř a stejně se po zasunutí klíče ani nerosvítily kontrolky,čili baterie v hajzlu 

pokud máš kvalitni nabíječku, tak stačilo připojit na baterku v kufru a auto bude fungovat.
...tady spíš měla zaznít informace, že u E39 a E38 stačí otevřít haupnu, což dokážeš od místa řidiče, kam se dostaneš jen s klíčkem. Pak už připojíš jakejkoli zdroj (nabíječka, novej akumulátor, aj) a odemkneš auto, nemusíš lézt do kufru.... E61 to snad nemá?
Baterku si kup Exide Premium a máš vystaráno.
http://www.battery-import.cz/autobateri ... v--ea1000/
Baterku si kup Exide Premium a máš vystaráno.
http://www.battery-import.cz/autobateri ... v--ea1000/
- Přílohy
-
- stažený soubor.jpg (12.21 KiB) Zobrazeno 2804 x
-
- pic01.jpg (83.61 KiB) Zobrazeno 2804 x
Naposledy upravil(a) Perunwit dne pát 16.12.2016 07:58, celkem upraveno 1 x.
Ahoj všem,ted už je to jedno,musím koupit novou. 

- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
S baterii u E61 je to trosku slozitejsi. Je potreba zjistit, jestli je auto vybaveno IBS. Podle toho je potreba byt vice ci mene dusledny, pri vymene baterky a jejim registrovani do vozu.
Zaroven doporucuju dodrzet kapacitu i druh baterie, definovane vyrobcem. Zadne levne baterky v tom nevydrzi.
Tak jako tak je potreba vzit auto na diag a zkouknout, co tam je zaregistrovano. Pokud byl predchozi majitel trouba, tak tam bude uplne jina baterka nez je regla a to pak budes menit baterky jak na bezicim pase a stejne to nikdy nebude fungovat spravne...
A po vymene te pak pripadne jeste ceka kalibrace adaptivniho rizeni, pokud je jim vuz vybaven. (dela se jednoduchym ukonem primo z vozu, ale ta kontrolka by te mohla vystrasit
)
Zaroven doporucuju dodrzet kapacitu i druh baterie, definovane vyrobcem. Zadne levne baterky v tom nevydrzi.
Tak jako tak je potreba vzit auto na diag a zkouknout, co tam je zaregistrovano. Pokud byl predchozi majitel trouba, tak tam bude uplne jina baterka nez je regla a to pak budes menit baterky jak na bezicim pase a stejne to nikdy nebude fungovat spravne...
A po vymene te pak pripadne jeste ceka kalibrace adaptivniho rizeni, pokud je jim vuz vybaven. (dela se jednoduchym ukonem primo z vozu, ale ta kontrolka by te mohla vystrasit

E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
Půjde mi tohle do E61 r.v. 2009? Na cenu nekoukejte, jde mi o to aby šla správně zaregistrovat a měla odpovídající rozměry. Popř. je tu někdo kdo mi ji dokáže zaregistrovat? Díky
http://www.autokelly.cz/Product/BO-0092 ... 9;40116201
http://www.autokelly.cz/Product/BO-0092 ... 9;40116201
I když je tam zima.... doporučuji
1) vzít metr
2) dojít k autu
3) změřit svůj akumulátor
4) dobře zapsat
5) dojít zpět k počítači
6) porovnat míry s těmi v e-shopu
7) vydat se k někomu s diagnostikou / uvést zde VIN kód svého vozu (posledních 7 znaků)
8.) zjistit dle Joshuax co mám v autě
9) objednat správnou baterku
10 dojít k autu
.....
* Mimochodem, ta Exide premium, co jsem linkoval, tu jsem kupoval sousedovi do E61 520d. Registrace byla bez problémů.
1) vzít metr
2) dojít k autu
3) změřit svůj akumulátor
4) dobře zapsat

5) dojít zpět k počítači
6) porovnat míry s těmi v e-shopu
7) vydat se k někomu s diagnostikou / uvést zde VIN kód svého vozu (posledních 7 znaků)
8.) zjistit dle Joshuax co mám v autě
9) objednat správnou baterku
10 dojít k autu
.....
* Mimochodem, ta Exide premium, co jsem linkoval, tu jsem kupoval sousedovi do E61 520d. Registrace byla bez problémů.
-
Zdravím, mám takový problém.
Máme E60 a přes noc jsme pravděpodobně nechali zapnuté mlhovky a ráno byla baterka vybitá. Dali jsme teda druhou a celý den jsme v pohodě jezdili. Na další den ráno zase stejný problém, auto nešlo nastartovat, jenom točí a naskočila kontrolka ABS a taková kontrolka jako je tempomat, ale to je asi něco společného s brzdovými destičkami. Ale čerpadlo v nádrží je slyšet že tahá.
Diagnostika mi nejde připojit, píše že to nekomunikuje s autem, je to nějaká Delphi.
Jsme už z toho na prášky, vůbec netušíme co by s tím mohlo být, tak kdyby nám někdo poradil, byli by jsme moc rádi, díky.
Máme E60 a přes noc jsme pravděpodobně nechali zapnuté mlhovky a ráno byla baterka vybitá. Dali jsme teda druhou a celý den jsme v pohodě jezdili. Na další den ráno zase stejný problém, auto nešlo nastartovat, jenom točí a naskočila kontrolka ABS a taková kontrolka jako je tempomat, ale to je asi něco společného s brzdovými destičkami. Ale čerpadlo v nádrží je slyšet že tahá.
Diagnostika mi nejde připojit, píše že to nekomunikuje s autem, je to nějaká Delphi.
Jsme už z toho na prášky, vůbec netušíme co by s tím mohlo být, tak kdyby nám někdo poradil, byli by jsme moc rádi, díky.
Při vypnutém zapalováni lze zapnout mlhovky ? Pokud vím tak zůstanou pouze parkovačky zaple, když necháš přepínač v poloze II a gongovalo by ti to při otevření dveři ( pokud nebude klíč v zapalováni).
Druhou baterku jste dali jakou ? (stejná kapacita, či rozdílná ?)
Jinak s autem se dá spojit, ale na delphi zapomeň
Druhou baterku jste dali jakou ? (stejná kapacita, či rozdílná ?)
Jinak s autem se dá spojit, ale na delphi zapomeň

-
Tak asi to byli ty parkovacky, já jsem přímo u toho zrovna nebyla, ale přítel říkal že tam bylo nějaké tlačítko zatlacene, tak asi to :/
Byla to pravé asi jiná, ale auto normálně celý den na ni jezdilo, a potom přes noc prostě jak by zamrzla, bo ráno nic..
No jakože my jsme tu diagnostiku zkoušeli aj na jiná auta a v pohodě, jen tu to furt psalo, že to nekomunikuje..
No a máte nějaký nápad, nebo zkušenost, co s tím teď? A hlavně s tím, jak tam naskočí ty kontrolky, i nějaké "Cruise control faulty", jestli to je nějak spojené s tím, nebo :/
Byla to pravé asi jiná, ale auto normálně celý den na ni jezdilo, a potom přes noc prostě jak by zamrzla, bo ráno nic..
No jakože my jsme tu diagnostiku zkoušeli aj na jiná auta a v pohodě, jen tu to furt psalo, že to nekomunikuje..

No a máte nějaký nápad, nebo zkušenost, co s tím teď? A hlavně s tím, jak tam naskočí ty kontrolky, i nějaké "Cruise control faulty", jestli to je nějak spojené s tím, nebo :/
Parkovačky by jenom svítili, které jste zapomněli vypnout.
Jinak na delphi se vykašlat, chce to diagnostiku určenou pro BMW (inpa či ISTA)
A baterka, to není jako staré auto že to přehodíte a jezdíme, můžeš ale oblbneš IBS a bude špatně nabíjet baterku hlavně pokud je jiná kapacita než před tím které jste dali. Proto asi vyhazuje tolik chyb.
Z jakého kraje jsi ?
Jinak na delphi se vykašlat, chce to diagnostiku určenou pro BMW (inpa či ISTA)
A baterka, to není jako staré auto že to přehodíte a jezdíme, můžeš ale oblbneš IBS a bude špatně nabíjet baterku hlavně pokud je jiná kapacita než před tím které jste dali. Proto asi vyhazuje tolik chyb.
Z jakého kraje jsi ?
-
Tak to teď nikoho s takovou diagnostikou neseženem přes svátky
achjo a zrovna na Vánoce, to se nám fakt daří..
No jsme z Moravskoslezského, takový 'zapadákov' tu u nás

No jsme z Moravskoslezského, takový 'zapadákov' tu u nás

máš soukromou zprávu