Zdravím všechny,
byl jsem v Intelcaru upozorněn na to, že bych mohl mít ne úplně 100% 2 kola a bylo by dobré když ne teď, tak další sezónu po zimě nechat tyto opravit (vyrovnat - nevím jak to nazvat správně).
Bylo to celkém extrémní, protože norma je údajně +5 na kolo a já měl před opětovným vyvážením na 2 kolech +50. Je dost možné, že to v pneu servise někdo zanedbal, protože to tam poslední dobou býval samý brigádník a tak jsem odtamtud raději přešel jinam.
K opětovnému vyvážení je dovedlo to, že mne na STK upozornili na cukání volantu při brždění, které je údajně na hraně (do té doby jsem to moc neřešil) a na vině mohou být buďto kotouče, nebo právě vyvážení kol. Po vyvážení cukání při brždění nezmizelo, ale bylo mi řečeno, že na funkčnost brzd to mít vliv nebude a kotouče postačí pokud mi to nevadí vyměnit až jich více ubyde (je někde na 75%).
Nerad bych to z hlediska disků nechal náhodě a tak prosím o doporučení, kde nejlépe si nechat stav 18" orig. alu zhodnotit a následně opravit. Pohybuji se na Plzeňsku a Novojičínsku, takže tyto dvě lokality by pro mne byly ideální.
Taky budu vděčný za info k tomu na kolik to finančně může na 1 kolo vyjít a jak dlouho případně bude muset u nich auto zůstat stát.
Díky.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Rovnání disků - doporučení
Re: Rovnání disků - doporučení
Vyřešeno, byly to bohužel ne zase tak moc jeté pneu.
- vlastnemec
Jen ještě k tématu, asi bych si zrovna nevybral firmu co rovná kola na počkání, chce to trochu práce a pečlivosti a ne třísk třísk nasadit a zbytek vyrovnáš závažím.
řešil jsem docela nedávno problém s velkými vibracemi při rychlostech od 70 do 130, kdy jsme u Snaka přišli na to, že zadní disk je trochu ohnutý v ose a háže to tam jak pračka. Disk zavezl k někomu, kdo mu to dělá a druhý den již byl nasazen na autě.
Nakonec se teda ukázalo, že za vibrace nemohl až tak ten disk, jako špatně ojeté pneu, které jsou hrbolaté. Mechanik v pneuservisu mi ukazoval, že disky po přezutí vyvažoval nějaký diletant a kvůli toho se mi nenávratně zničily pneu. Disky byly převáženy a 80% vibrací zmizelo. Co mě ale sere víc, jsou zničené gumy za 33tis.
Takže bacha na to, ke komu do pneuservisu auto vozíte, já si odteď raději připlatím.
Nakonec se teda ukázalo, že za vibrace nemohl až tak ten disk, jako špatně ojeté pneu, které jsou hrbolaté. Mechanik v pneuservisu mi ukazoval, že disky po přezutí vyvažoval nějaký diletant a kvůli toho se mi nenávratně zničily pneu. Disky byly převáženy a 80% vibrací zmizelo. Co mě ale sere víc, jsou zničené gumy za 33tis.
Takže bacha na to, ke komu do pneuservisu auto vozíte, já si odteď raději připlatím.