Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Rovnání disků - doporučení

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
Magicie

Rovnání disků - doporučení

#1 Příspěvek od Magicie »

Zdravím všechny,

byl jsem v Intelcaru upozorněn na to, že bych mohl mít ne úplně 100% 2 kola a bylo by dobré když ne teď, tak další sezónu po zimě nechat tyto opravit (vyrovnat - nevím jak to nazvat správně).

Bylo to celkém extrémní, protože norma je údajně +5 na kolo a já měl před opětovným vyvážením na 2 kolech +50. Je dost možné, že to v pneu servise někdo zanedbal, protože to tam poslední dobou býval samý brigádník a tak jsem odtamtud raději přešel jinam.

K opětovnému vyvážení je dovedlo to, že mne na STK upozornili na cukání volantu při brždění, které je údajně na hraně (do té doby jsem to moc neřešil) a na vině mohou být buďto kotouče, nebo právě vyvážení kol. Po vyvážení cukání při brždění nezmizelo, ale bylo mi řečeno, že na funkčnost brzd to mít vliv nebude a kotouče postačí pokud mi to nevadí vyměnit až jich více ubyde (je někde na 75%).

Nerad bych to z hlediska disků nechal náhodě a tak prosím o doporučení, kde nejlépe si nechat stav 18" orig. alu zhodnotit a následně opravit. Pohybuji se na Plzeňsku a Novojičínsku, takže tyto dvě lokality by pro mne byly ideální.

Taky budu vděčný za info k tomu na kolik to finančně může na 1 kolo vyjít a jak dlouho případně bude muset u nich auto zůstat stát.

Díky.
Magicie

Re: Rovnání disků - doporučení

#2 Příspěvek od Magicie »

Co treba tohle?
http://www.langdisky.cz/

Ma tam i cenik, takze predstavu uz mam. Udajne na pockani.
Magicie

#3 Příspěvek od Magicie »

Vyřešeno, byly to bohužel ne zase tak moc jeté pneu.
vlastnemec

#4 Příspěvek od vlastnemec »

Jen ještě k tématu, asi bych si zrovna nevybral firmu co rovná kola na počkání, chce to trochu práce a pečlivosti a ne třísk třísk nasadit a zbytek vyrovnáš závažím.
vencous8

#5 Příspěvek od vencous8 »

řešil jsem docela nedávno problém s velkými vibracemi při rychlostech od 70 do 130, kdy jsme u Snaka přišli na to, že zadní disk je trochu ohnutý v ose a háže to tam jak pračka. Disk zavezl k někomu, kdo mu to dělá a druhý den již byl nasazen na autě.

Nakonec se teda ukázalo, že za vibrace nemohl až tak ten disk, jako špatně ojeté pneu, které jsou hrbolaté. Mechanik v pneuservisu mi ukazoval, že disky po přezutí vyvažoval nějaký diletant a kvůli toho se mi nenávratně zničily pneu. Disky byly převáženy a 80% vibrací zmizelo. Co mě ale sere víc, jsou zničené gumy za 33tis.

Takže bacha na to, ke komu do pneuservisu auto vozíte, já si odteď raději připlatím.
Odpovědět