Takže na větších hrbolech to hodně skáče? Já tam mám sport. podvozek, takže jak je to tvrdší, tak to auto je při jízdě pořád jak koza, takže by to mělo na každým hrbolu odskakovat? To asi nepoznám.
Unavenej tlumič je slabší vracet to kolo zpět na vozovku, nebo naopak brzdit jeho odskakování nahoru či snížit počet kmitů.
Jedna metoda je zajet to změřit na vibrační válce kmitů (cca 150,- kč). Občas ale z toho na grafu lezou trochu rozporuplné výsledky
Zajdeš např. do pobočky bývalé Barumky a necháš si změřit tlumiče. Test počítá se sériovým podvozkem. Ten ty vyjede procentuální účinnost vůči top stavu
Pak můžeš mít v autě mrchy typu TaTechnix, Jom a jiné mrchy, které na nerovnostech místo toho aby kopírovaly povrch, pouze skáčou
Nic víc v tom není. Bud budeš mít vysoký sériový podvozek, který zvládne hodně, ale s velkým náklonem, nebo kozu, bez vývoje
Jinak je tomu u podvozků které v základu stáli 20 0000kč a více. Jsou snížené, ale díky zkušenostem umí i v tak krátké vzdálenosti skopírovat povrch
Když se zatlačí rukama na předek, je normální, že jde dolů a nahoru, musím zatlačit velkou silou, ale vrací se. Zvuky žádný nejsou. Měl jsem vůle, bylo mi sděleno, že to dělá hřeben řízení, ten se vyměnil a stejnak při malých vážně jen malých nerovnostech to má takovej kloktavej zvuk.
nebudu zakládat nové téma, jen se zeptám, možná je to vlastnost, ale nepomatuji si, jestli mi to nějaká e39 předtím dělala.
Když zastavím, nemusí to být ani prudce, prostě normální zabrždění na semaforu,tak se auto jakoby párkrát pohoupne dopředu a dozadu. Tlumiče jsou nové a mají najeto cca 500km.
Nějaké nápady?
Podvozek nebouchá, neklepe, též většina nová.
jo je to e39 2,8 manual, kombi (bez NIVA)
Čau. Mně tohle pohoupání dělalo na octávce uložení předních ramen. Takovej pocit, že nejdřív se zastaví kola a pak až auto. Některý silentbloky můžou vypadat v pohodě, ale po letech můžou už být jak máslo...
magic píše:nebudu zakládat nové téma, jen se zeptám, možná je to vlastnost, ale nepomatuji si, jestli mi to nějaká e39 předtím dělala.
Když zastavím, nemusí to být ani prudce, prostě normální zabrždění na semaforu,tak se auto jakoby párkrát pohoupne dopředu a dozadu. Tlumiče jsou nové a mají najeto cca 500km.
Nějaké nápady?
Podvozek nebouchá, neklepe, též většina nová.
jo je to e39 2,8 manual, kombi (bez NIVA)
Ohledně siláčů a ramen je dobrý zas najet na vibrační plošinu jako je na STK nebo některý servisy. Ale zrovna u E39 se prej na siláče a čepy hrozně těžko odhaluje, jak mi povzdechl majitel E39 sedanu pracující přímo v takovém servise.
Protože je to levný, tak se to nenechává profesionálně nasatvovat a tak se objevujou lidi s problémama. Ty drahý pojdvozky moc lidí neladí na koleni nebo u nějakýho joudy.