Od 1.8 to bude Škoda peněz sice se na ebay prodávají nejake kity na turbo ale pochybuju ze by to ten motor bez totalny GO ustal nemluvě o spojce zavodni spojka na motor m40 je pro info jen za 8 a to je bez sezrvaku nemluvě o zbytku jako třeba chlazeni atd...
Pokud jde jen o výkon co takhle jiná motorizaci než 1.8 než se stín s..t a let do toho prachy mam pocit ze prestavba vyjde dráž než auto ale jinak drzim palec
Ja myslel celkove jine auto než jen motor místo 1.8 tam da tam máx IS kvůli přední nápravě a to má 20kw pamirove více a možná ho na stk nesežerou i s ponozkama
Všichni co tady přestavbu odsuzují jsou rádi že si vymění žárovku ve světle. Jen ať si to zkusí nemusí do toho rvát hned desetitisíce. Ja m40 oturbil za par kaček a jelo to pěkně dneska bych některé věci řešil jinak
Foldas, hele každou chvíli se tu na to někdo ptá a ty jsi snad jeden z málo, co něco takového udělal. Tak napoiš jen tak nějakou orientační soupisku co vše bude potřebovat, z čeho to se daj ty věci vzít a tak podobně. mě by to třeba taky zajímalo, ne že bych si chtěl běžet koupit 318 a oturbit jí, ale rád se o tomhle přiučím.
turbo bylo z 2.4td, intercooler 3,0d, vstřiky z peugeota 405(o 45ccm benzínu víc) svody jsem si svařil výfuk byl jen koncový tlumič(nějaký střední díl nevím z čeho),V řemenici na klice se vyfrézovali drážky aby se dala posunout o 5 stupnu na klice(změna předstihu) vyrobil jsem mezikus pod čidlo tlaku oleje pro přívod oleje do turba odtok byl vyřešený nátrubkem zabudovaným do bloku. váha vzduchu je lepší před turbem zkoušel jsem i variantu za, ale dělalo to bordel. Olej do chladiče byl řešený malým elektrickým čerpadlem. Ještě byl před škrtící klapkou jeden vstřik který fungoval jen při tlaku 0,5 baru a víc. V planu byla druhá rampu vstřikovaču ale koupil jsem barák a na auto nebyl čas.Byl to vlastně pokus chtěl jsem pak zastavět m50 s turbem tak jsem sbíral zkušenosti. Večer až budu doma někam nahraju fotky
Mam 1.8i 85 kw rv 93 nevim jaky je to oznaceni motoru a nasel sem na netu turbo kit primo na toto auto, nevim ale co kompresni pomer jestli nebude chtet zvysit, co klika na to atd, nevim nemam s tim zadne zkusenosti tak se bojim aby to ten motor vydrzel....kazdopadne diky za rady [/url]
To by měla být už m43 poznáš tak že nemá rozdělovač a mám řetězový rozvod. Tolik peněz bych za ten turbokit nedal. Stejně tam je turbo z papíru které za chvíli zdechne a budeš předělávat svody aby si tam nacpal jiné. Pokud nemáš co svářečku, vercajk a asi nejdůležitější věc je fantazie tak se do toho ani nepouštěj. K cenám turbo koupíš za litr cooler taky pak vstřiky budou stačit z m30b35 nějaký hadice buď na vrakáči nebo silikonové. Rozhodně potřebuješ olejový chladič. tady máš pěkné počtení http://www.e30.cz/instalace-turba-na-motor-m20
Peknej clanek...jj mam rozvod retezem tak je to m43, to sem nevedel prave ze je z papiru to turbo v tom kitu a je to aji celkem drahy jak rikas, tak mam sehnat turbo z 2.4td cooler z trilitra nebo jak si psal ze bys udelal nejaky veci jinak, tak ktery? Jinak svarecku naradi vsechno mam..
Dívej že bych věci řešil jinak je třeba umístění samotného turba vedení olej pro turbo atd. jestli se do toho chceš pustit tak hura na to. U tohohle se nedá říct udělej tohle a pak tohle prostě musíš sám a když si nebudeš jistý tak pak se zeptat na určitou věc
moc to řešíš, jak už bylo řečeno tak přesný postup není, ale principy jsou stejný, takže je v podstatě jedno z čeho bude turbo, intercooler atd.
nedá se říct jak dlouho to vydrží, jistý je jen to, že to odejde dřív než kdyby tam turbo nebylo, ale to by tě nemělo odradit
na internetu je spousta materiálu z čeho čerpat informace, je jedno jakej motor se turbí, furt to je stejný