Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 (nestartuje - imobilizér?) startuje, ale SMG fail!

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
ivannek

#1 Příspěvek od ivannek »

Potřeboval bych poradit (325i 2003), nejspíš mám problém s klíči vs. imobilizér, vloni přestal fungovat jeden, tj. auto odemkne, rozsvítí kontrolky, ale startérem neotočí, teď nejspíš "odešel" i druhý. Auto v garáži, nejde nastartovat, jak mám postupovat? Jít rovnou do BMW s klíči nebo je potřeba auto do servisu odtáhnout k diagnostice? Díky za radu.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od matiz »

Uplne nejlepsi je dotahnout diagnostiku k autu.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Odkud jsi? Možností je celkem dost.
ivannek

#4 Příspěvek od ivannek »

Pánové díky za rady, nakonec je ale všechno jinak. Moje auto má SMG, při startování musí být volič na neutrálu, jinak to logicky neudělá nic. Páku v poloze N jsem měl a auto nestartovalo, proto jsem měl zato, že je to imobilizér, až jsem ho chtěl v garáži kousek potlačit, zjistil jsem, že tam je kvalt, přestože zařazeno N. Po několikerém kvedlání sem tam, nakonec skočila převodovka do neutrálu a normálně jsem nastartoval. Bohužel hned po nastartování, se na volnoběh začali ozývat od převodovky rány, a hlásí to fail převodovky, takže problém je v SMG, trochu mě zaráží, že bez jakéhokoliv předchozího projevu, prostě ze dne na den je to v pr... :(
ivannek

#5 Příspěvek od ivannek »

Pokud byste mohl někdo poradit mechanika, na kterého se s SMG obrátit, ideálně střední Morava, prosím napište. Díky.
Odpovědět