Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E46 (nestartuje - imobilizér?) startuje, ale SMG fail!
Potřeboval bych poradit (325i 2003), nejspíš mám problém s klíči vs. imobilizér, vloni přestal fungovat jeden, tj. auto odemkne, rozsvítí kontrolky, ale startérem neotočí, teď nejspíš "odešel" i druhý. Auto v garáži, nejde nastartovat, jak mám postupovat? Jít rovnou do BMW s klíči nebo je potřeba auto do servisu odtáhnout k diagnostice? Díky za radu.
Pánové díky za rady, nakonec je ale všechno jinak. Moje auto má SMG, při startování musí být volič na neutrálu, jinak to logicky neudělá nic. Páku v poloze N jsem měl a auto nestartovalo, proto jsem měl zato, že je to imobilizér, až jsem ho chtěl v garáži kousek potlačit, zjistil jsem, že tam je kvalt, přestože zařazeno N. Po několikerém kvedlání sem tam, nakonec skočila převodovka do neutrálu a normálně jsem nastartoval. Bohužel hned po nastartování, se na volnoběh začali ozývat od převodovky rány, a hlásí to fail převodovky, takže problém je v SMG, trochu mě zaráží, že bez jakéhokoliv předchozího projevu, prostě ze dne na den je to v pr...