Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

M43B16 - Studeny start se zdechnutim - poradi nekdo?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Maysner
Klubové ID: 2503

#1 Příspěvek od Maysner »

Mam problem u jednoho motoru M43B16 v E36 compact rok 97 (motor po faceliftu, volnobeznej ventil na skrtici klapce)

Pri prvnim startu po ranu, nebo vychladnuti, nastartuju, zakolisaji otacky a motor zdechne. Kdyz pridam plyn na jakykoli otacky a pustim jej, opet zdechne. Ale jakmile podruhe nastartuju, motor drzi krasny volnobezny otacky a nadale jede jak ma.
Skrtici klapku i volnobeznej ventyl jsem procistil, zadna zmena....
lukepostulka

#2 Příspěvek od lukepostulka »

Ventil odvětrávání klikové skříně nebo jeho hadici jsi kontroloval?
surfis
Klubové ID: 1355
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od surfis »

Prasklé koleno sání. Vyndej ho a pořádně koukni, jestli tam není díra. Měl jsem přesně stejné příznaky co popisuješ. Nové stojí v BMW cca 800Kč

Případně hadice odvětrání hlavy za motorem. Je spojená ještě s jednou na vodu. Měl jsem jí jako bláto a auto pořádně nedrželo volnoběh. Spíš bych se přikláněl k tomu prvnímu.
Maysner
Klubové ID: 2503

#4 Příspěvek od Maysner »

lukepostulka píše:Ventil odvětrávání klikové skříně nebo jeho hadici jsi kontroloval?
To je ten jakoby pod sanim u levyho drzaku motoru? Znam R6 a s R4 se porad jen trapim :roll:

surfis píše:Prasklé koleno sání. Vyndej ho a pořádně koukni, jestli tam není díra. Měl jsem přesně stejné příznaky co popisuješ. Nové stojí v BMW cca 800Kč

Případně hadice odvětrání hlavy za motorem. Je spojená ještě s jednou na vodu. Měl jsem jí jako bláto a auto pořádně nedrželo volnoběh. Spíš bych se přikláněl k tomu prvnímu.
Omrknu jak se mi auto vrati na servis. Je kamosa. Pravda je, ze to zaclo delat nejakou dobu po nehode, kdy kamos ohnul oba nosniky a motor se mozna utrhnul ze silacu (lezel na nich, ale byly ko). Nasledne musel motor ven kvuli rovnani a pak sel zpatky. Vim ze deravy koleno dela psi kusy
surfis
Klubové ID: 1355
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od surfis »

Ja mel prave to koleno praskle tak blbe, ze jsem na to prisel az kdyz jsem ho sundal a poradne zohybal. Byla tam prasklina cca 1cm a pri studenym startu to vzdy zdechlo. Druhej start uz byl OK. Po vymene vse ok...
johnyfly1

#6 Příspěvek od johnyfly1 »

mne to robila zla lambda...aj ked vela ludi hovorilo ze lambdu hned po starte riadiaca jednotka neberie do uvahy tak po jej vymene mi to prestalo a auto zas startovalo ako hodinky :)
Odpovědět