Mam problem u jednoho motoru M43B16 v E36 compact rok 97 (motor po faceliftu, volnobeznej ventil na skrtici klapce)
Pri prvnim startu po ranu, nebo vychladnuti, nastartuju, zakolisaji otacky a motor zdechne. Kdyz pridam plyn na jakykoli otacky a pustim jej, opet zdechne. Ale jakmile podruhe nastartuju, motor drzi krasny volnobezny otacky a nadale jede jak ma.
Skrtici klapku i volnobeznej ventyl jsem procistil, zadna zmena....
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
M43B16 - Studeny start se zdechnutim - poradi nekdo?
-
-
- Klubové ID: 1355
- Kontaktovat uživatele:
Prasklé koleno sání. Vyndej ho a pořádně koukni, jestli tam není díra. Měl jsem přesně stejné příznaky co popisuješ. Nové stojí v BMW cca 800Kč
Případně hadice odvětrání hlavy za motorem. Je spojená ještě s jednou na vodu. Měl jsem jí jako bláto a auto pořádně nedrželo volnoběh. Spíš bych se přikláněl k tomu prvnímu.
Případně hadice odvětrání hlavy za motorem. Je spojená ještě s jednou na vodu. Měl jsem jí jako bláto a auto pořádně nedrželo volnoběh. Spíš bych se přikláněl k tomu prvnímu.
-
- Klubové ID: 2503
To je ten jakoby pod sanim u levyho drzaku motoru? Znam R6 a s R4 se porad jen trapimlukepostulka píše:Ventil odvětrávání klikové skříně nebo jeho hadici jsi kontroloval?

Omrknu jak se mi auto vrati na servis. Je kamosa. Pravda je, ze to zaclo delat nejakou dobu po nehode, kdy kamos ohnul oba nosniky a motor se mozna utrhnul ze silacu (lezel na nich, ale byly ko). Nasledne musel motor ven kvuli rovnani a pak sel zpatky. Vim ze deravy koleno dela psi kusysurfis píše:Prasklé koleno sání. Vyndej ho a pořádně koukni, jestli tam není díra. Měl jsem přesně stejné příznaky co popisuješ. Nové stojí v BMW cca 800Kč