Zdarec. Mám takový velký problém, který se mi nedaří vyřešit. Auto problematicky startuje, má tendence chcípat, vibruje, jde velmi nepravidelně. Start vozidla na přiloženém videu v čase 0:43. Zvýšené hodnoty engine roughness se střídají na různých válcích. 1:31 skoro 9000 na pátém válci.
Na autě byl měněn snímač polohy klikové hřídele za nový. Snímač polohy vačkové hřídele je nejspíš také v pořádku. Oboje originál VDO, Siemens. Podle diagnostiky nejsou na motoru žádné chyby.
Původně jsem si myslel, že je špatný snímač polohy vačkové hřídele, vyměnil jsem ho tedy za nový a s nim to házelo chybu v diagnostice, nejspíš protože jsem koupil meyle. Auto se projevovalo stejně špatně. Vrátil jsem zpět tedy původní VDO, k tomu dal nový snímač polohy klikové hřídele VDO. Původní snímač klikovky byl totiž propálený od prosakujícího oleje z hadice, co vede k vanosu, takže měl určitě podíl na problémech auta. Pak jsem smazal staré chyby v diagnostice a s touto kombinací to žádné už nehlásí. Čidla jsou tedy s největší pravděpodobností v pohodě, ale problémy zůstávají. Tak nevim co dál, svíčky, zapalovací cívky, lambda sonda, palivovej filtr, palivový čerpadlo, volnoběžný ventil, dvouhmotový setrvačník, hodit to ze skály? děkuji za nápady
video:
https://www.youtube.com/watch?v=PiPQ6tU ... e=youtu.be
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW e39 523i - špatný chod motoru
-
Zkusil jsem opět vyměnit snímač polohy vačkové hřídele. Původní VDO za meyle, který jsem koupil. Auto s ním špatně startuje, ale pak jde mnohem lépe, než s původním VDO. S meyle diagnostika ale hází chybu, zhruba při 148 otáčkách, tedy určitě při startu. Při VDO diagnostika nic nehází, ale motor jak špatně startuje, tak špatně a nepravidelně běží. Takže možná přeci jen bude chyba v tom snímači polohy vačky a vše vyřeší originální nový VDO.
-
-