Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E6x BC počítadlo oleje
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Je to podle množství spotřebovaného paliva od resetu olejového intervalu. Přečti si můj příspěvek v http://www.bmwklub.eu/modules.php?name= ... c&start=15 ze dne 21-03-2010 14:06
Hele tímto jsi si 100% jistý nebo si to jen myslíš?? Jde mi totiž o to že dle mých statistik vychází že když jsem měl spotřebnu cca 7,2l tak mi to ukázalo výměnu za méně km než bylo nastaveno při výměně a když jsem upravou výfuku snížil spotřebu o cca 0,5l ukazovalo mi to výměnu po stejných km jako před tím a třeba ted jezdím s tímto autem jen občas a jen dálky napříč evropou s o něco vyšší spotřebou cca 7,4l a ukazuje mi to výměnu naopak po delších km než bylo nastaveno při výměně. Z toho usuzuji že opotřebení oleje je měřeno jinak než množstvím spotřebovaného paliva. Auto je E60 160kW.starML píše:Je to podle množství spotřebovaného paliva od resetu olejového intervalu. Přečti si můj příspěvek v http://www.bmwklub.eu/modules.php?name= ... c&start=15 ze dne 21-03-2010 14:06
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Myslet znamená hovno vědět. Proto jsem si to ověřil diagnostikou, že při resetu olejového intervalu se načetlo předem určené množství paliva do další výměny oleje. U e39 a ubývajících barevných kostiček to celkem fungovalo a příklady výpočtu jsem uvedl. Máš pravdu v tom, že SpookyKT má E6x a já mu naservíroval metodiku z e39. Sám potvrzuješ, že při dálkových jízdách se interval do výměny oleje spotřebovává pomaleji. Jestli se u novějších aut ještě uplatňuje nějaká, mě neznámá "bulharská" konstanta, tak se rád poučím.
-
- Kontaktovat uživatele:
Docela by mě to zajímalo, protože se mi nezdálo, že je to podle km (starML vysvětlil že tomu tak není).
Já se na to "slepě" spoléhal a teď mi počítadlo oleje ukazuje 12000 do výměny. Samozřejmě jsem si nezapsal skutečný stav km při výměně.
Budu to muset nějak složitě dohledat, ale příště už si dám pozor + změřím si rozdíl skutečné km/ BC km.
Já se na to "slepě" spoléhal a teď mi počítadlo oleje ukazuje 12000 do výměny. Samozřejmě jsem si nezapsal skutečný stav km při výměně.

Budu to muset nějak složitě dohledat, ale příště už si dám pozor + změřím si rozdíl skutečné km/ BC km.