tak sorry, ale když nenapíše motorizaci tak se to blbě zjištuje.
ale dá se předpokládat že to je nafta, tam se dějí problémy o kterých člověk nemá ani tucha a měl jsem pravdu.
takže k věci
- kolik tlačí turbo?
- nějaké chyby na diag?
- to sání se dalo nový nebo starší?
čidlo regulace muže být ok, ale když se ti zasekne regulace tak to nepomuže
JaraX píše:tak sorry, ale když nenapíše motorizaci tak se to blbě zjištuje.
ale dá se předpokládat že to je nafta, tam se dějí problémy o kterých člověk nemá ani tucha a měl jsem pravdu.
takže k věci
- kolik tlačí turbo?
- nějaké chyby na diag?
- to sání se dalo nový nebo starší?
čidlo regulace muže být ok, ale když se ti zasekne regulace tak to nepomuže
Jak to myslíš, že se zasekne regulace? Proč se zasekne? Jinak sání bylo už 2x měněno a dáno použité. Kolik tlačí turbo ještě nevím, zítra zjistím, mam to u známého. Říkal, že může být zanesené nebo vadne turbo či tam někdo přede mnou dal čip a tlačí moc, ale mám auto 5let a problémy s vypadáváním výkonu a kouřením pozoruji pár měsíců. Paseku to nic moc neudělá, prostě ze strany to saní praskne, pokaždé na stejném místě.
tak pokud vypadá výkon tak to právě vypadá na chybu "overpressure" na turbu je regulace lopatek obtokem, pokud by nefungovala tak to většinou tlačí málo, ale mužeš to mít zaseklý v druhé poloze a tlačí to moc
JaraX píše:tak pokud vypadá výkon tak to právě vypadá na chybu "overpressure" na turbu je regulace lopatek obtokem, pokud by nefungovala tak to většinou tlačí málo, ale mužeš to mít zaseklý v druhé poloze a tlačí to moc
Já taky už řešil prasklé sání a bylo mi řečeno,že první (bez klapek) praskaly ta tak jsem namontoval už s klapkama a ty zaslepil. Po čipu na turbu tlačím přes 1,8baru a sání už 2 roky drží.
Vyměněno sání, nové čidlo na sání, nové čidlo na regulaci turba, demontáž turba a kontrola, na turbu prý vše maká jak má a dnes zatím pouze diagnostika na místě (ne za jízdy) - turbo tlačí jak má, dle požadovaných hodnot. Ještě ale než ho pořádně zkusím projet a dát mu, tak raději kontrola na diagnostice za jízdy. Nerad bych zase sháněl další sání
Máte s tím někdo také zkušenosti?
Tohle sání občas praská, i když turbo tlačí jak má - problém je přímo v sání, ne v autě. Klidně si mohl koupit prostě jen sání těsně před smrtí. Taky ti to mohlo hulit proto, že už unikal tlak..
TANN3R píše:Tohle sání občas praská, i když turbo tlačí jak má - problém je přímo v sání, ne v autě. Klidně si mohl koupit prostě jen sání těsně před smrtí. Taky ti to mohlo hulit proto, že už unikal tlak..
Už mi prdly 3 sání V zátahu to hulilo a ztrácel se chvilkami výkon.
Unikal tlak? Jako z načatého sání?
DaweTDS píše:Já nasadil sání, smazal chyby a frrrrrrrr do ulic. Nic víc.
A proc ti bouchlo? Kvuli cipu? Ventil na sani by to mel pri vetsim tlaku hodit do nouzaku ne?
Určitě kvůli čipu...ale,jak už jsem psal..měl jsem ten první typ (praskající) a taky místo 1,1 tam je 1,8 už jsem to v zadní části měl lehce od oleje a tak bylo určitě načaté.
Do nouzáku to neskočilo protože mám nouzák až při 2 barech.
DaweTDS píše:Já nasadil sání, smazal chyby a frrrrrrrr do ulic. Nic víc.
A proc ti bouchlo? Kvuli cipu? Ventil na sani by to mel pri vetsim tlaku hodit do nouzaku ne?
Určitě kvůli čipu...ale,jak už jsem psal..měl jsem ten první typ (praskající) a taky místo 1,1 tam je 1,8 už jsem to v zadní části měl lehce od oleje a tak bylo určitě načaté.
Do nouzáku to neskočilo protože mám nouzák až při 2 barech.
Prvni typ sani-praskajici? To jsou vsechny bez klapek?
jj ty první bez klapek byly prý dělané trochu jinak (spojení těch plastů) a ty praskaly. Novější s klapkama už byly OK. osobně vím o 2 lidech co jim sání na čiplé 135kw taky prasklo. Dali z 142kw a jezdí doteď.