Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW 5 E61 - Problém s kufrem

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrhornak

#1 Příspěvek od petrhornak »

Ahoj, potřebuju poradit s kufrem. Někdy se otevře (pomalu) a někdy se jenom nadzvedne a sám se neotevře buď mu pomůžu nebo ho musím zavřít a znova zkusit jestli se milostivě otevře :D .

Nemáte někdo nějaké řešení kde by mohl být problém? Popřípadě jakej díl vyměnit. Už jsem měnil olej v pístku a nepomohlo to. Takže bude problém asi na tom druhým pístku?

Video:
https://www.dropbox.com/s/age91hoh366qu ... 2.mov?dl=0
koubik

#2 Příspěvek od koubik »

ano je potreba vymeni vsechny plynove pistky. jak pro pate vrata tak pro okno
petrhornak

#3 Příspěvek od petrhornak »

Ale to okno funguje v pořádku... Nevíš náhodou cenu?

Díky
koubik

#4 Příspěvek od koubik »

Cenu nevím.

Když otevreš okno a pak dáš otevřít kufr tak uvidíš se se otevře. Jen to nemá takovou sílu když mu ostatní pisty nepomahaj aby se zvedl aj s tím těžkým oknem.
Teddy

#5 Příspěvek od Teddy »

nijak jsem to nezkoumal. Okno jsem sice párkrát vyndaval, když jsem dělal kabeláž. Na plynový vzpěry jsem u něj ale nenarazil. Je někde pod stropnicí?

Přijde mi divný, že to občas zvedne bez problému a občas se to prakticky ani nenadzvedne.
Teď mi podobný brikule dělal superb, když jsem to celou dovolenou otevíral a zavíral ručně. Po čase to zase samo začalo fungovat. :)

Je u toho otevírání slyšet čerpadlo? Jestli jo, má pokaždý stejnej zvuk a běží bez přerušení? (to moje slyšitelně honilo vzduch). Jestli jo, tak bych vyloučil elektrickej problém a šel bych po vyběhanym čerpadlu, nebo špatně nastavených ventilech čerpadla (nebo zavzdušněnym systému)

V autě jsem to ještě neřešil. Podobný čerpadlo mám ale v lodi na zvedání nohy. Podle návodu jsem s manometrem seřídil všechny ventily a maká jak za mlada.
petrhornak

#6 Příspěvek od petrhornak »

koubik píše:Cenu nevím.

Když otevreš okno a pak dáš otevřít kufr tak uvidíš se se otevře. Jen to nemá takovou sílu když mu ostatní pisty nepomahaj aby se zvedl aj s tím těžkým oknem.
Jo Potom to už jde líp a rychleji... Myslíš že je to tím klasickým pístkem na pravo... Nebo ten tlusčí ?

Díky
Odpovědět