Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Čístící chemie PROTEC Engine Flush

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
gunner

#1 Příspěvek od gunner »

Zdravím,řeším problém s hlučným motorem, který se mi vrátil cca po ujetí 300km,popsal bych to asi takhle...po cca jedné minutě po nastartování se začne ozývat z motoru zvuk na 90% stejný jako je tento:
https://www.youtube.com/watch?v=j3SJzSlJJ34
K videu...pod tím zvukem,který jde z motoru po vyndání Vř.klapek je slyšet pravidelné cvakaní...a to je to co slyším u mé e/60,160kw,530d.

Korekce vstříků na diagnostice byla v pořádku ,takže vstřikování by mělo být snad ok.
Po nějaké chvíly se zvuk začne spíše podobat pravidelnému cvakaní, které jde společně s plynem.Po větším ohřátí se zvuk přestane ozývat.Hned po nastartování začnou kolísat nepatrně otáčky (kolísání je při teplém i studeném chodu motoru) Olej to nežere.
Dostal jsem typ na výše zminovanou chemii,která by se se měla nalít do motoru ,najet s tím 15km,pak nechat běžet na volno 10min. a vypustit olej a dát jiný a do nej nalít další přípravek od Proteku.

Zajímal by mi váš nazor a budu rád za každou radu.
Díky.

ps. při diagnostice to našlo tyto chyby,po vymazaní zůstala lambda a odsřikovače,nevím,jestli by ty otáčky nemohly souviset s lambdou...
Přílohy
chyby načtené před vymazáním
chyby načtené před vymazáním
20150228_112957xx-002.jpg (164.67 KiB) Zobrazeno 533 x
hungar

#2 Příspěvek od hungar »

Hele, jako nechci do toho kecat, ale žádné zázračné přípravky nevyřeší mechanický problém motoru, ten má nějakou příčinu - vůle, opotřebení, poškození, špatný chod, špatné řízení atd. a to je třeba řešit, takže bych spíš začal u někoho, kdo těm motorům rozumí a dělá je pořád a dokola a bude tušit, v čem je problém, než lít do motoru nějaké sračky a čekat, že po výplachu bude motor mít poloviční spotřebu a bude tišší než když byl nový. ale samozřejmě, je to na tobě :-)
gunner

#3 Příspěvek od gunner »

Tenhle přípravek mi doporučil právě člověk,kterej dělá jen motory,docela podrobně mi to vysvětlil,samozřejmě,že po výplachu muže motor být trochu hlučnější (když se výplach nikdy nedělal a takhle naráz se zbaví všech těch sraček) ale právě že by to mohlo pomoc i těm zaflákaným hydroštosum... nemusí to bejt nutně mechanický poškození 8O
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#4 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

pokud vyplach, tak jen ohrat olej, nalejt pripravek, nechat na volnobeh dle instrukci (pripadne bez zateze na volnobeh protocit do vyssich otacek) a po urcite dobe vypustit... pokud to nalejes a jezdis s tim, s nejvetsi pravdepodobnosti se to pridre... to se muze stat i tak, ale ta sance je nizsi... jinak jako nade mnou, mechanicky problem to neopravi...
“Ability is what you're capable of doing.”
Odpovědět