Kluci potřebuji radu.
Stává se mi, že mi za jízdy chcípne motor. Zastavím znovu nastartuju a jedu.
Stává se to většínou při nižších otáčkách, zatím se mi to vyloženě v tahu nestalo. Bohužel diagnostika neukazuje žádnou závadu a tak bych potřeboval poradit na co se zaměřit, co by to mohlo dělat. Děkuji moc.
Jedná se o 525 E61 130kw r. 2006.
Mě to takle dělalo čerpadlo v nádrži, ale to by ti u dnešních aut ukázalo. Poté jsem nastartoval a jel, po čase se to zhoršovalo, až to bylo jasný. Ale u tebe by to chtělo koukat na live data, jak často se ti to stává?
Jestli kolísaj otáčky a na live datech je vše v pořádku, tak by to opravdu mohlo být čerpadlo, ale to už by měl technik zjistit rychle - jelikož znají hodnoty. Kluci co tu jsou machři tu asi bohužel nejsou....
Tak změna dnes opět zdechnul. Diagnostika nic neukazuje.
Tak fakt už nevím kde by mohla být zrada. Za jízdy škubne a zdechne. Hned normálně nastartuju a jedu. Prosím o další radu. Dík moc Pavel.
Ahoj
tak abych to upřesnil stalo se to kolegovi z práce, ten řemen u klimy je prý hodně napnutý a odchází kvůli tomu napínák.
stalo se mu, že mu to taky za jízdy zdechlo a jak mi to popisoval udusilo mu to motor. Tak sem myslel aby ses na to podíval protože je to to nejjednodušší co zkontrolovat. když tak do SZ mobil.
kolega má 525d 2004
Tak dnes jsem byl opět v servisu a nic. Diagnostika opět nic neukazuje na live datech je vše v pořádku jen trochu kolísá tlak na čidle před DPF. Jinak nic. Kladky a řemeny jsou naprosto v pořádku. Otáčky čerpadla teď také naprosto stejný.
Ještě jsem se tu dočet na fóru, že by to mohl dělat setrvák tak nevím, abych zase něco neměnil zbytečně, je to dost nákladný.
Prosím moc o radu.
Dík Pavel