Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Auto vubec nebrzdí a brzdový pedál a ůplně tvrdý- poradte..

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
MladejSlehacka

#1 Příspěvek od MladejSlehacka »

Cau chlapy. Mam takovej problém s brzdyma. V lete se mi zanesl odtokový kanalek u posilovace a od te doby to blbne. Kdyz jsem byl v micce a chtel jsem vyjet tak jsem nastartoval. zmackl brzdu a zaradit D a auto stalo a asi az po 5 min se rozjelo ale vubec nebrzdilo. Brzda byla tvrdá a auto jelo dal. Není nic prijemneho kdyz projedete krizovatku na cervenou a jeste v protismeru :-( poradte prosím co s tim muze byt nebo se za chvili nekde rozstrelim.
Vesa88

#2 Příspěvek od Vesa88 »

Vymen posilovac...
MladejSlehacka

#3 Příspěvek od MladejSlehacka »

to bych rád zkusil jen musim sehnat platak a odvezt auto do servisu. nikam stim nedojedu protoze to ani nezabrzdim to auto...
Honza325

#4 Příspěvek od Honza325 »

To uděláš i na ulici
mirad

#5 Příspěvek od mirad »

Ahoj,
taky jsem měl ten samý problém...
Ucpaný odtok a v té kapse pod kabinovým filtrem malý bazén vody... posilovač si podtlakem nasával vodu z toho bazénku a ta pak zůstávala v posilovači.
A nejspíš šla i do motoru přes podtlakovou pumpu, protože jsem měl emulzi pod olejovým víčkem a olej. separátor byl uplně zacpaný hnusnou jakobyvazelínou =D...

První příznak byl v létě... při šlápnutí na brzdu se někdy ozvalo takové přepouštění vody od někud, někam.
To jsem ignoroval, protože auto brzdilo víc než dobře...
Pak přišla zima a mrazy... ráno vyjíždím z brány na ulici, chci zabrzdit a nic..
Pedál tuhý jak ..... .

Odtok jsem vyčistil, posilovač vytáhl ven, nechal rozmrznout, vysušit a namontoval jsem vše zpět. Rovnou jsem vyměnil i brzdovou kapalinu.
Trochu mi dělalo starost, proč se tam ta voda dostala, ten posilovač by měl být dokonale těsný, ne?

Tohle jsem viděl poprvé...
Odpovědět