Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Auto vubec nebrzdí a brzdový pedál a ůplně tvrdý- poradte..
-
Cau chlapy. Mam takovej problém s brzdyma. V lete se mi zanesl odtokový kanalek u posilovace a od te doby to blbne. Kdyz jsem byl v micce a chtel jsem vyjet tak jsem nastartoval. zmackl brzdu a zaradit D a auto stalo a asi az po 5 min se rozjelo ale vubec nebrzdilo. Brzda byla tvrdá a auto jelo dal. Není nic prijemneho kdyz projedete krizovatku na cervenou a jeste v protismeru
poradte prosím co s tim muze byt nebo se za chvili nekde rozstrelim.

-
Ahoj,
taky jsem měl ten samý problém...
Ucpaný odtok a v té kapse pod kabinovým filtrem malý bazén vody... posilovač si podtlakem nasával vodu z toho bazénku a ta pak zůstávala v posilovači.
A nejspíš šla i do motoru přes podtlakovou pumpu, protože jsem měl emulzi pod olejovým víčkem a olej. separátor byl uplně zacpaný hnusnou jakobyvazelínou =D...
První příznak byl v létě... při šlápnutí na brzdu se někdy ozvalo takové přepouštění vody od někud, někam.
To jsem ignoroval, protože auto brzdilo víc než dobře...
Pak přišla zima a mrazy... ráno vyjíždím z brány na ulici, chci zabrzdit a nic..
Pedál tuhý jak ..... .
Odtok jsem vyčistil, posilovač vytáhl ven, nechal rozmrznout, vysušit a namontoval jsem vše zpět. Rovnou jsem vyměnil i brzdovou kapalinu.
Trochu mi dělalo starost, proč se tam ta voda dostala, ten posilovač by měl být dokonale těsný, ne?
Tohle jsem viděl poprvé...
taky jsem měl ten samý problém...
Ucpaný odtok a v té kapse pod kabinovým filtrem malý bazén vody... posilovač si podtlakem nasával vodu z toho bazénku a ta pak zůstávala v posilovači.
A nejspíš šla i do motoru přes podtlakovou pumpu, protože jsem měl emulzi pod olejovým víčkem a olej. separátor byl uplně zacpaný hnusnou jakobyvazelínou =D...
První příznak byl v létě... při šlápnutí na brzdu se někdy ozvalo takové přepouštění vody od někud, někam.
To jsem ignoroval, protože auto brzdilo víc než dobře...
Pak přišla zima a mrazy... ráno vyjíždím z brány na ulici, chci zabrzdit a nic..
Pedál tuhý jak ..... .
Odtok jsem vyčistil, posilovač vytáhl ven, nechal rozmrznout, vysušit a namontoval jsem vše zpět. Rovnou jsem vyměnil i brzdovou kapalinu.
Trochu mi dělalo starost, proč se tam ta voda dostala, ten posilovač by měl být dokonale těsný, ne?
Tohle jsem viděl poprvé...