sice zakládám asi tisícatej topic na toto téma, ale rád bych potřeboval poradit v mé současné poněkud prekérni automobilové situaci.

Současná věc se má tak : 2 roky zpátky jsem koupil 1.9 TDi Golfa 66kw (Rotačku) a za poslední 2 roky jsem v tom za skoro 250 tisíc. Nejsou to ani 3 měsíce co jsem tam dal větší turbo, intercooler, vstřiky a dostal se výkonově někam k 180-ti koním a 370 NM krouťáku. (70 tisíc (Kůler,Turbo,Vstřiky,Chip, atd...). Načež se začínali ozývat bubáci z minula (hlava, spojka, apod.) Tak se udělala hlava + těsnění + gufera + silnější pružinky (cca. 14 000). Samozřejmě auto si pořád žere olej, a stále profukujou sací ventily při natlakování turba, takže jsem na začátku.
Plány do budoucna : Plánuji auto naházet na sérii střelit za nějaký roumný prachy, přihodit peníze které bych normálně cpal do tohodle a narval to do nějaké jiného automobilu, hlavně s větším motorem, abych neřešil tyhle miminkovské nemoci menších motůrků.
Po shlédnutí pár videií na jůtůbu a na základě těžce subjektivního pocitu se mi strašně líbí 740i E38mička.

Rád bych se poptal místních majitelů 740iček na pár věcí.
Servis : 100-200 tisíc do roka ? Oleje, svíčky, brzdy, ložiska, silentbloky, pičovinky. Kolik do toho tak za rok zahučíte ?
Jízda : 740I je pěkný motůrek má 440 NM co jsem koukal, ale nedokážu si představit jak moc dobře to hejbe s tím kolosem.
Koupě : Na co si dát pozor ? Jsem co se BMWček týče totální amatér, u VWček dokážu poznat prakticky cokoliv, ale tady velká neznámá.
Děkuji mockrát.
PS : Omlouvám se za poněkud rozsáhluo slohovou práci na začátku tématu, chtěl jsem poněkud rozvést co vše jsem na Golfu dělal/upravoval, aby mě tady hnedka lidi hnedka z kraje nevnímali jako 20-ti letýho kluka co se zamiloval do V8mičky a utíká do cetelemu si půjčit.
Díky

Mnoho šťastných kilometrů bez nehod přeji.