Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e38 740i - koupě / info

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mcx

#1 Příspěvek od Mcx »

Ahojda,

sice zakládám asi tisícatej topic na toto téma, ale rád bych potřeboval poradit v mé současné poněkud prekérni automobilové situaci. :-)

Současná věc se má tak : 2 roky zpátky jsem koupil 1.9 TDi Golfa 66kw (Rotačku) a za poslední 2 roky jsem v tom za skoro 250 tisíc. Nejsou to ani 3 měsíce co jsem tam dal větší turbo, intercooler, vstřiky a dostal se výkonově někam k 180-ti koním a 370 NM krouťáku. (70 tisíc (Kůler,Turbo,Vstřiky,Chip, atd...). Načež se začínali ozývat bubáci z minula (hlava, spojka, apod.) Tak se udělala hlava + těsnění + gufera + silnější pružinky (cca. 14 000). Samozřejmě auto si pořád žere olej, a stále profukujou sací ventily při natlakování turba, takže jsem na začátku.

Plány do budoucna : Plánuji auto naházet na sérii střelit za nějaký roumný prachy, přihodit peníze které bych normálně cpal do tohodle a narval to do nějaké jiného automobilu, hlavně s větším motorem, abych neřešil tyhle miminkovské nemoci menších motůrků.

Po shlédnutí pár videií na jůtůbu a na základě těžce subjektivního pocitu se mi strašně líbí 740i E38mička. :oops: Neplánuju do ní žádné výkonové úpravy co se týče budoucnosti, z toho už jsem řádně vyléčen.

Rád bych se poptal místních majitelů 740iček na pár věcí.

Servis : 100-200 tisíc do roka ? Oleje, svíčky, brzdy, ložiska, silentbloky, pičovinky. Kolik do toho tak za rok zahučíte ?
Jízda : 740I je pěkný motůrek má 440 NM co jsem koukal, ale nedokážu si představit jak moc dobře to hejbe s tím kolosem.
Koupě : Na co si dát pozor ? Jsem co se BMWček týče totální amatér, u VWček dokážu poznat prakticky cokoliv, ale tady velká neznámá.

Děkuji mockrát.

PS : Omlouvám se za poněkud rozsáhluo slohovou práci na začátku tématu, chtěl jsem poněkud rozvést co vše jsem na Golfu dělal/upravoval, aby mě tady hnedka lidi hnedka z kraje nevnímali jako 20-ti letýho kluka co se zamiloval do V8mičky a utíká do cetelemu si půjčit.

Díky :-).
Mnoho šťastných kilometrů bez nehod přeji.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 80
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Prvně je třeba si uvědomit, že 7er je úplně jiná liga než Golf.
Nemyslím to nijak zle nebo povýšeně, ale je to způsobeno jak rozměry aut, tak jejich hmotností.

Doporučuju ti nejprve se v autě projet. Můžeš zkusit najít nějakého majitele 740i v tvém okolí, případně navštívit autobazar a předstírat vážný zájem o koupi ;-)
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Mcx

#3 Příspěvek od Mcx »

Díky za info, přemejšlíme stejným způsobem, už tady 30 minut šťárám o zapůjčení auta kolem Prahy.

Jinak ještě bych asi měl dodat, jsem fanda tuningu (decentního, neplést si s ledkama ve světlech neonama a podobnejma oplzlostma..) A líbí se mi na tom BMWčku také to, že ve své podstatě se udělá celolak, nerezový výfuky (zvuk), kola a to auto je "hotové". Kdežto abych vylezl z davu s Golfem tak jsem v tom za strašnou ránu.
zzeli

#4 Příspěvek od zzeli »

Pocti 7er.cz tam je to zamerene na e38. Jsou tam i kusy k prodeji.
Mcx

#5 Příspěvek od Mcx »

Díky ;)
Odpovědět