Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Sháním stahovák na silentbloky zadní nápravnice e39

Náhradní díly. Kola mají vlastní sekci.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Misanek

#1 Příspěvek od Misanek »

Ahoj lidi. Sháním tento stahovák. Už mě celkem sere to bouchání nápravy při přejezdu menší nerovnosti a karoserie tím dostává jistě taky na prdel.
Vzhledem k tomu, že nový stojí cca 3500 a použil bych ho (snad) jenom jednou a pak by mi byl k ničemu, tak hledám někoho, kdo už tuhle výměnu absolvoval a stahovák mu doma zbytečně leží. Klidně i formou pronájmu za nějakou sazbu bych tohle byl ochotný řešit.

Díky moc za případné nabídky, moc by jste mi pomohli :wink:
ardo

#2 Příspěvek od ardo »

Zvládneš po nahřátí váhou auta :wink:
Přílohy
DSC_1119 2.JPG
DSC_1119 2.JPG (69.15 KiB) Zobrazeno 983 x
DSC_1118 1.JPG
DSC_1118 1.JPG (47.76 KiB) Zobrazeno 983 x
DSC_1117 1.JPG
DSC_1117 1.JPG (58.99 KiB) Zobrazeno 983 x
Misanek

#3 Příspěvek od Misanek »

Jeee, super! Díky moc za tip, Ardo! :wink:
Dívám se na fotky zatím jenom na telefonu, ale jestli to teda chápu správně, tak postup je takový, že se nejprve povolí na měněném silentbloku nápravnice, o nejasný kousek si spustí dolů aby se mezi nápravnici a silent dalo vložit "něco" co by se mělo opřít o silent a následně nápravnici nahřát např. autogenem (samozřejmě zlehka, je to hliník že) a zároveň i heverem o5 tlačit proti autu?

A ještě jedna věc - silentbloky jsou nějakým způsobem "asymetrické"? Resp. takhle - měl bych si poznačit původní polohu silentů vůči futru v nápravnici a nové silenty tam natlačit stejně?

A snad už poslední dotaz - nové silentbloky jsi tam také nalisoval heverem s tím že jsi přes nějaký trámek opřel nápravnici o karoserii?

Děkuju moc :wink: zkoušel jsem tady na fóru něco o tomhle hledat, ale bohužel nepovedlo se
Odpovědět