Čauko chaloši, mám taký problém.
Mám v e30 motor z e36 M50b25 vanos, problem je že keď som auto kúpil, tak bolo bez lambdy a pripojenej váhy. Auto sa chovalo normálne (po prekvapeni), malo výkon, držalo si otáčky. Spotreba ok. No teraz v zime sa mi stalo že mi natiekol olej cez vičko, kde sa nalieva - do cievok a auto samozrejme nenaskočilo. Tak som to vyčistil, a išiel som to vyskúšať. Auto točilo a strelilo do sania, no auto potom naskočilo. Auto beži do dnes, bez problémov drží si výkon aj otáčky, no dymí na čierno ako DIESIEL od kedy sa stala tá vec s cievkami !!! a spotrebu má okolo 25-30l na 100vku. Pred tým malo okolo 15l čo mi nevadilo. Menil som vstreky, tie su OK. Môže to byť čerpadlom, že slabo tlačí a tým padom sa benzín nerozprskne ? Auto má chudobnú zmes, cítiť z neho benzín - dáva ho viac než by malo. No hneď ako začnete s váhou a lambdou, chcem napísať že som s autom jazdil cca 1rok bez toho a nebol žiaden problem, troška vyššia spotreba (13-15) no všetko bolo ok !
Ďakujem za pomoc !
GOD BLESS E30 !
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
m50b25 25/30l na 100KM !!HELP!!
měl jsem 525i M50B25 a čerpadlo tlačilo 3,5baru mám ten pocit.
Mrkni na elektroniku, čerpadlo, palivovej filtr kterej může bejt ucpanej. Pak vstřikovače ale to bych viděl jako poslední.
Diagnostika by taky napověděla hodně. M50B25 v 5er jezdila pod 10l benzínu. Většinou 9,5. a 11litru LPG průměr. To auto jsem nijak nešetřil.
Mrkni na elektroniku, čerpadlo, palivovej filtr kterej může bejt ucpanej. Pak vstřikovače ale to bych viděl jako poslední.
Diagnostika by taky napověděla hodně. M50B25 v 5er jezdila pod 10l benzínu. Většinou 9,5. a 11litru LPG průměr. To auto jsem nijak nešetřil.