Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

m50b25 25/30l na 100KM !!HELP!!

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
eTHIRTY

#1 Příspěvek od eTHIRTY »

Čauko chaloši, mám taký problém.

Mám v e30 motor z e36 M50b25 vanos, problem je že keď som auto kúpil, tak bolo bez lambdy a pripojenej váhy. Auto sa chovalo normálne (po prekvapeni), malo výkon, držalo si otáčky. Spotreba ok. No teraz v zime sa mi stalo že mi natiekol olej cez vičko, kde sa nalieva - do cievok a auto samozrejme nenaskočilo. Tak som to vyčistil, a išiel som to vyskúšať. Auto točilo a strelilo do sania, no auto potom naskočilo. Auto beži do dnes, bez problémov drží si výkon aj otáčky, no dymí na čierno ako DIESIEL od kedy sa stala tá vec s cievkami !!! a spotrebu má okolo 25-30l na 100vku. Pred tým malo okolo 15l čo mi nevadilo. Menil som vstreky, tie su OK. Môže to byť čerpadlom, že slabo tlačí a tým padom sa benzín nerozprskne ? Auto má chudobnú zmes, cítiť z neho benzín - dáva ho viac než by malo. No hneď ako začnete s váhou a lambdou, chcem napísať že som s autom jazdil cca 1rok bez toho a nebol žiaden problem, troška vyššia spotreba (13-15) no všetko bolo ok !

Ďakujem za pomoc !
GOD BLESS E30 !
Foldas

#2 Příspěvek od Foldas »

může to dělat malý tlak benzínu na liště
eTHIRTY

#3 Příspěvek od eTHIRTY »

pozriem dnes to cerpadlo, kolko by malo tlacit 2,5 ?
Filozof

#4 Příspěvek od Filozof »

měl jsem 525i M50B25 a čerpadlo tlačilo 3,5baru mám ten pocit.

Mrkni na elektroniku, čerpadlo, palivovej filtr kterej může bejt ucpanej. Pak vstřikovače ale to bych viděl jako poslední.

Diagnostika by taky napověděla hodně. M50B25 v 5er jezdila pod 10l benzínu. Většinou 9,5. a 11litru LPG průměr. To auto jsem nijak nešetřil.
Filozof

#5 Příspěvek od Filozof »

2x double.
Odpovědět