Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Stagnující centrál

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
xander8387

#1 Příspěvek od xander8387 »

Zdarec, chci se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s problémem s centralem (nedálkovým). Jde to o, že jednou ráno bylo auto zamrzlé a otvírání šlo poněkud ztuha, ale otevřelo se. Odpoledne však přijdu, otočím kličkem a otevřou se jen dveře řidiče, nic jiného. Zkoušel jsem pojistky, ale byly dobré. Takhle to zlobilo 3 dny a poté jsem znovu zkontroloval pojistky, jednu dobrou jsem vyměnil za jinou dobrou. Otevřu a najednou se otevřeli řidičovi dveře, kufr a nádrž (díky bohu, svítila už rezerva). Přijdu odpoledne a najednou vše funguje jako dřív. (musím však zamykat na dvakrát, protože se to na poprvé znovu otevře). Dalši den to zase jednou zazlobilo, ale o te doby je zase zatím klid a vše funguje. Nestalo se někomu něco podobného?

A ještě jedna věc týkající se otvírání el. oken. Většinou funguji, ovšem jednou za čas to zmačknu a prostě se nic neděje. Jeden elektrikař rikal že je divné to relé pod volantem. Netušíte někdo?

E36 SEDAN

Dík, čus.
Foldas

#2 Příspěvek od Foldas »

to že se ti to zamkne až napodruhe znamená že ti jedny dveře nechcou zamykat. nejčastější problemy jsou přelamane dráty do kufru a uhnile dráty pod kobercem na levé straně
xander8387

#3 Příspěvek od xander8387 »

Jojo, někdo mi už říkal no, že bude špatnej zámek, skrz to dvojí zamykání.
Napadlo mě, zavřit ručně vždy jedny dveře a zbytek zamknout centrálem - pokud jednou povede zavřit napoprvé, dal by se tak nelézt nefunkční zámek, je to reálny?

Jinak co se tyče centralu, tak jsem o tom taky už neco cetl, že pry pod řidičem to dost hnije no :/
Z toho jsem měl trošku obavy.. je realný najít ten případně poškozený kabel co vede do kufru, nebo je to hledání jehly v kupě sena? Nerad bych kvůli dratu rozdělával půl auta.. :/
Foldas

#4 Příspěvek od Foldas »

ručni zamačknutí zámku ti nepomuže pokud to bude motorkem. Ty dráty do kufru tam rozpáraš tu bužírku ve které vedou a uvidíš
xander8387

#5 Příspěvek od xander8387 »

V rychlosti jsem se koukal na ty draty do kufru a někdo tam už předemnou byl, tak jsem oddělal všechnu izolačku a našel jen pár kabelů s popraskanou izolaci, ale jinak vypadali dobře. Nějak odpor na nich tak byl. :/ Jinak ted už central nejede zatím vubec, takze otevřenej kufr mám :/
Odpovědět