Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E53 N62 velký únik oleje
Čaute, auto od poslední opravy (viz E53 N62 probém) najelo cca 5km a to jsem to byl jen projet po poskládání motoráku apod...S úsměvem tedy po vyřešeném problému parkuju auto do garáže a když vylezu ven, tak před garáží brutální louže oleje.. cca 2l... A to tam auto stálo cca 3 minuty na volnoběh..Druhej den jsem sundal dekl pod motorem a zkoumal jsem co se stalo, ve spodní levý přední části motoru ranec poblito, tak jsem to umyl a utřel, nastartoval a sledoval, ale nebyl jsem přes dif schopnej vidět odkud to jde...
Dnes jsem hledal na netu a na youtube je jedno video za druhým asi určitě s mým problémem
https://www.youtube.com/watch?v=AdQUr34voGk
Takže o víkendu půjdeme s Luciferem na věc..
Zajímá mě, jestli někdo víte, co bude potřeba vše odstrojit a co dolu nemusí..Na YT je videí ranec, ale všechno je jen E65/66 a možná E60..
Ale ty nemají vpředu dif, takže to mi moc nepomůže, že..
Když sundáme nápravnici a vše na ní, tak nevíme co s motorem, protože ten sedí na ní.. je tak?
Předem díky za rady
Dnes jsem hledal na netu a na youtube je jedno video za druhým asi určitě s mým problémem
https://www.youtube.com/watch?v=AdQUr34voGk
Takže o víkendu půjdeme s Luciferem na věc..
Zajímá mě, jestli někdo víte, co bude potřeba vše odstrojit a co dolu nemusí..Na YT je videí ranec, ale všechno je jen E65/66 a možná E60..
Ale ty nemají vpředu dif, takže to mi moc nepomůže, že..
Když sundáme nápravnici a vše na ní, tak nevíme co s motorem, protože ten sedí na ní.. je tak?
Předem díky za rady
Hele tak to uprimnou soustrast, ja to delal na motoru venku, v aute ani nevim, jestli to pujde.. Kazdopadne musis sundat samozrejme altik a pak jeho drzak, pod kterym je prave tohle tesneni, jeste je tam termostat a vystup do olejoveho chladice. Problem je ve vyndani toho drzaku, aby se ti to povedlo, musis sundat diferak, coz na aute bude asi dost opruz. V kazdym pripade ho musis povolit a alespon kousek odsunout od motoru aby se ten drzak dal povolit/vyndat. A rovnou si v nem vymen olej, nebo aspon dolej, ja mel po 193t km v difu jen cca 2-3dcl oleje 

motor si zajistíš zvrchu motorovým držákem a pak mužeš vesele sundat nápravnici, ale je to práce o ničem když ti pak začne chcát ventidekl nebo ti odejdou gufera atd,
motor ven a pořádně přetěsnit, a udělej si rovnou i rozvody na ty X5 jaksi trpí, víc jak sedmy se stejnyma motorama, nevím čím to, ale já už jsem letos v zimě dojezdil a X5 se špatnyma rozvadama tu mam ted 3
motor ven a pořádně přetěsnit, a udělej si rovnou i rozvody na ty X5 jaksi trpí, víc jak sedmy se stejnyma motorama, nevím čím to, ale já už jsem letos v zimě dojezdil a X5 se špatnyma rozvadama tu mam ted 3
Kdepak, na tech 415t to byly puvodni podle roku vyroby vyrazenych na listach, ale byly to dalnicni kilometry, takze asi rychle najete..
Mimochodem taky ted resim na N62 problem, nove rozvody, pretesneny motor, trubka, no vse co se dalo kdyz uz byl motor venku a ted mi zlobi pri zahrivani, houpou otacky, kdyz pridam, strili to, ale jakmile se to ohreje, tak OK, semtam je tam nejaky misfire pri pridani plynu, diagnostika pak pise samozrejme spatne zapalovani na ruznych valcich a nejakou neuveritelne dlouze popsanou chybu na lambde, nepodarilo se mi o ni ani nic zjistit, ale podle INPY vypadaji lambdy obe stejne a asi by neodesly obe najednou..
Mimochodem taky ted resim na N62 problem, nove rozvody, pretesneny motor, trubka, no vse co se dalo kdyz uz byl motor venku a ted mi zlobi pri zahrivani, houpou otacky, kdyz pridam, strili to, ale jakmile se to ohreje, tak OK, semtam je tam nejaky misfire pri pridani plynu, diagnostika pak pise samozrejme spatne zapalovani na ruznych valcich a nejakou neuveritelne dlouze popsanou chybu na lambde, nepodarilo se mi o ni ani nic zjistit, ale podle INPY vypadaji lambdy obe stejne a asi by neodesly obe najednou..