Zdravím všechny!
Řešim dilema s ramenama, začaly mě mlátit čepy tak jsem prohledal pár stránek a krom kompletních ramen jsem objevil i samostatné čepy na přelisování od Meyle Heavy Duty.. nevíte jestli jdou přelisovat do origo ramen? popř váš názor nebo odkaz na nějakou rozumnou sadu. Díík
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Ramena e46
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak ti poví ostatní ale mě bylo řečeno,že čepy z origo ramen přelisovat sice jdou ale prý při pokusu je vyndat praskají ramena a ikdyž neprasknout tak ten čep muže dělat neplechu,navíc bmw to ani jako vyměnitelné neuvádí oproti Meyle,což mi k rozhodnutí stačilo,určitě sou lidé co by do toho šly,ale radši trochu připlatím a je vše nové,bohužel samotná ramena se prodraží nejvíce,ale ber to jako dlouhodobou investici....Silentbloky jsou snadno vyměnitelné a jdou přelisovat určitě.Já se rozhodl na svou e46 pořídit celou sadu od Meyle HD okololo 5-ti tisíc.Nakonec jsem ale pořídil Lemfordery což je udajně asi to nejlepší co se dá sehnat,také ale nejdražší(zatím najeto 80 000 km a vše v pořádku,ale nemít na to 45% slevu,tak se to cenové nevyplatí)...pokud chceš kvalitu a mít to do budoucna vyměnitelné a moc za to "neutratit" doporučil bych asi ty Meyle HD...na aukru je sada za 6litrů.Společně s tím je vhodné vyměnit i tyčky řízení.Polské výrobě se vyhni !!
-
- Kontaktovat uživatele:
Sonicspeed píše:dík za názor, objednám meyle, jen to že se dají přelisovat za par korun je hlavní, nechci co pár let zbytečně utrácet za nová ramena
Když najdeš člověka co ti to udělá,tak proč to nezkusit....já co jsem se ptal tak po jižních čechách se do toho nikomu nechtělo s tím že to rameno praskne.Ramena bys koupil jen ted u kterých to měnit jde a pak už jen 1x za dva roky 2 čepy za opravdu pár stovek nové...mi nepřijde jako hrozná investice.
Sonicspeed píše:dík za názor, objednám meyle, jen to že se dají přelisovat za par korun je hlavní, nechci co pár let zbytečně utrácet za nová ramena
Jsou hliníkový a musí se u nich ubrousit ten jazejček... takže ten čep je pak narvanej v tom měkkým hliníku bez jakýhokoli zajištění

Leda prej meyle dělá ramena, u kterejch se dají měnit i ty vnitřní, ale to mám jen z doslechu. Tak jako tak, víc než jedenkrát bych je neměnil, není to poctivá litina jak na e36, ale bláto.
-
- Kontaktovat uživatele: