Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Pomůžu se zapojením velkého BC

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
lukepostulka

#1 Příspěvek od lukepostulka »

Před pár týdny jsem dělal u sebe v autě velký BC (z malého) a vše proběhlo hladce. Pokud někdo má problém nebo má v autě hodiny/malý/střední a chce velký tak napiště, něco vymyslíme :-)
aigo
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od aigo »

docelao tom uvazuju na kolik vyjde zapojeni z maleho/hodiny, teplomer) na velke bc? myslim cena cidel a kabelaze atd
lukepostulka

#3 Příspěvek od lukepostulka »

Malý/hodiny jsou celkem velký rozdíl, u malého už máš zapojené některé důležité kabely včetně teplotního čidla, signálu otočení klíče, několik napětí atd. U hodin máš jen tři kabely a všechno musíš tahat odznova :D mi se třeba stalo že jsem do malého měl vyvedený i signál rychlosti, i když to vůbec nepotřebuje, jde o to kdy je auto vyrobené, každé to má zapojené jinak.

Kabeláž, pokud si koupíš vlastní kabely (mi bohatě stačily cca 40cm ale pokud někdo koupí metrové vždycky je může ucvaknout) tak tě výjdou na pár kaček. Stačí nakoupit čisté kabely, né tlusté, nejlíp barevně odlišené.
Dále potřebuješ velký BC - dá se sehnat i za 1500,- ale raději bych si připravil 2500,- pro nesmlouvavé obchodníky tady :D
Dále jestli chceš páčku pod volant. Já jsem svojí sehnal za 200,- a nemůžu říct za kolik se pohybujou jinde protože jsem jí nikde jinde ještě neviděl.
Dále potřebuješ konektor co se zapojuje do BC a piny co se zapojujou do něj. Pokud tohle klubko kabelů koupíš u někoho tady z auta, výjde tě to klíďo na 150,- pokud u orgo BMW připrav si i 500,-
Pokud máš hodiny potřebuješ i teplotní čidlo, takže tahat 2-3m jeden kabel přes motorový prostor až do brzového náfuku kde se shrývá teplotní senzor, který se taky musí dokoupit včetně konetoru. Do 500,- zase za to dáš.

No a už zbývají jen ty maličkosti, popsat si kablíky, projít si nastavení, vytisknout nebo napsat si co kam patří, rozkuchat miláčka včetně sundání volantu a tachometru a desky u spolujezdce (tam se zapojuje CODE) a hurá na to. Práce na celé odpoledne na sluníčku v autě.
aigo
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od aigo »

no ja tam uz cidlo teploty a teplomer mam ja mam male bc
DWXak
Klubové ID: 2927

#5 Příspěvek od DWXak »

A pokud je někdo línej a nezapojuje páčku (nemá pro něj smysl) a code, je to jen pár kábliků :D

já měl z malýho s checkem, na velký hotovo asi za 2 hodiny, při čem nejdéle trvalo natáhnout kabel kvůli teplotě skrz pojistkovku :D
Miguel
Klubové ID: 1507

#6 Příspěvek od Miguel »

A pokud použijete třeba velký BC ze 6 válce na 4 tak se musí kodovat jinak bude ukazovat nesmysly, nelze doladit korekcí ve skrytém menu BC.
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#7 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Odkud jsi?:D
lukepostulka

#8 Příspěvek od lukepostulka »

Miguel píše:A pokud použijete třeba velký BC ze 6 válce na 4 tak se musí kodovat jinak bude ukazovat nesmysly, nelze doladit korekcí ve skrytém menu BC.
Hlavní je, že se to dá udělat, za pětikilo tady na foru to někdo dělá z Prahy
Miguel
Klubové ID: 1507

#9 Příspěvek od Miguel »

Udělat se to dá, proto to řikam, pár klukum jsem to kodoval.
lukepostulka

#10 Příspěvek od lukepostulka »

Miguel píše:Udělat se to dá, proto to řikam, pár klukum jsem to kodoval.
No tak tos byl asi ty dokonce :-D já měl štěstí že jsem chytl BC ze čtyřvalu takže mi stačilo jen překalibrovat
Totic Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3742

#11 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

To by se mohlo updatnout do FAQ, že to jde to je cool doposud se nikdo nenabídl, že to dovede kódovat.

Ještě jedna věc, řešili jste nějak napojení na gongání ? Z gongu pod volantem má vést něj. konektor do BC, zatím mě to nejede.
Dan td
Klubové ID: 590

#12 Příspěvek od Dan td »

Totic píše:To by se mohlo updatnout do FAQ, ...
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=68194
:wink:
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
lukepostulka

#13 Příspěvek od lukepostulka »

Totic píše:To by se mohlo updatnout do FAQ, že to jde to je cool doposud se nikdo nenabídl, že to dovede kódovat.

Ještě jedna věc, řešili jste nějak napojení na gongání ? Z gongu pod volantem má vést něj. konektor do BC, zatím mě to nejede.
Tady máš zapojení gongu http://d.pr/i/beic
RealD
Klubové ID: 3297
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od RealD »

Dotaz a zájem.
Mám velký BC a až na čidlo teploty funguje vše skvěle. Můj problém. Předchozí majitel byl asi hulvát a bohužel zrovna tlačtko check control bylo nefunkční pouze když si ho silou promáčkl tak začl fungovat ale ve finále upadl.

Dá se nějak opravit prostě jen že bys mi osadil tyhle čudliky znova a to bude asi chtít celej ten přední plastovej panýlek? A popřípadě cena všeho? Díky moc
a v neposlední řadě, kde by to šlo popř odkud jsi :)

(jestli je to lehké a jsi z daleka - já jsem z Prahy - popř by se daly potřebné věci sehnat lacino, napiš, díky moc)
lukepostulka

#15 Příspěvek od lukepostulka »

SRealD píše:Dotaz a zájem.
Mám velký BC a až na čidlo teploty funguje vše skvěle. Můj problém. Předchozí majitel byl asi hulvát a bohužel zrovna tlačtko check control bylo nefunkční pouze když si ho silou promáčkl tak začl fungovat ale ve finále upadl.

Dá se nějak opravit prostě jen že bys mi osadil tyhle čudliky znova a to bude asi chtít celej ten přední plastovej panýlek? A popřípadě cena všeho? Díky moc
a v neposlední řadě, kde by to šlo popř odkud jsi :)

(jestli je to lehké a jsi z daleka - já jsem z Prahy - popř by se daly potřebné věci sehnat lacino, napiš, díky moc)
Máš zprávu ;-)
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#16 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Prosím vás, možná to je blbá otázka, ale nevíte kde koupím barevné kabílky?:D Já bych si chtěl dodělat to velké BC tak, abych měl všechny barvy správně, ale nikde na netu nemůžu najít shop, kde by měli více než asi 4 barvy:D Díky
Risa525
Klubové ID: 2231

#17 Příspěvek od Risa525 »

fabledwarrior píše:Prosím vás, možná to je blbá otázka, ale nevíte kde koupím barevné kabílky?:D Já bych si chtěl dodělat to velké BC tak, abych měl všechny barvy správně, ale nikde na netu nemůžu najít shop, kde by měli více než asi 4 barvy:D Díky
kdokoliv kdo rozprodává díly bmw ti je nechá za hubičku....99% lidí všechny svazky z vraků vyhazuje.... :wink:
Odpovědět