Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

BMW E36 - Vadna lambda sonda.

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Glazz

#1 Příspěvek od Glazz »

Zdravím,
Tak po dlouhým zkoumání proč jezdím skoro za 10-13l mimo město, jsem si nechal auto napíchnout na diagnostiku...

Ukazalo se tam víc chyb než jen lambda. Např: Regulátor volnoběžných otáček a čidla ABS.
Byl jsem informován že ty volnoběžný otáčky jsou možná přičinou té lambda sondy a taky vím že asi má největší vliv na spotřebu, totiž sleduju delší dobu že se mi nezahřívá auto takže budu měnit i termostat.

Ale moje otázka je tato:
Má někdo zkušennosti s jinými než originálními díly? Hned jsem si zašel do autodílu a šel se zeptat kolik tak to muže stát.
Ukazal mi tam např: lambda sondu za 3500kč a nebo za 1800kč +- ..
Tak bych se chtěl zeptat jestli nebude vadit když vemu tu levnější :)

U BMW zatím nemam s tímhle moc zkušenností vlastnil jsem předtím Alfu Romeo 156 a kupoval jsem pokud možno tak origo..
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od matiz »

Na rovinu ti reknu, ze dnesni dily jsou v drtive vetsisne padelky v prebalenych krabickach znackovych vyrobcu. Vydrzi malo a hlavne, nikdy nemas jistotu ze budou korektne spolupracovat s jednotkama. Pokud si to muzes dovolit, ber originalni dil. Protoze az ti to bude zrat s vymenenou sondou, tezko budes dohledavat proc. Bohuzel kdyz je auto zanedbane, stoji to penize. A mnohdy hodne penez.
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#3 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Pokud chceš origo lambdu, tak napiš SZ uživateli Nowic a on ti nabídne, tak před 3ma měsícema jsem u něj kupoval lambdu na 318is originál bosh za nějakých 1800,- a všude na netu je kolem 2 a půl litru, takže tak...
Totic Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3742

#4 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

matiz píše:Na rovinu ti reknu, ze dnesni dily jsou v drtive vetsisne padelky v prebalenych krabickach znackovych vyrobcu..
Hmm to je poměrně odvážné tvrzení. Takže myslíš, že když objednám díly ze známých E-shopů jako Haspa, MJauto, Voton např. Lemforder, Meyle, Swag tak dostanu padělky.. ?

To by mě zajímal názor těchto prodejců a ze kterých velkoskladů je berou? Já jsem zase přesvědčenej, že na cenách dílů bývá většinou tak čtyřnásobná marže (v případě prodeje originál dílů je to jeden z významných příjmů automobilek) takže se nedivím, že je někdo dokáže prodávat za polovic.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od matiz »

Nerikam ze vsechny, ale uz jsem si tim prosel. Treba takova vaha vzduchu mne pekne potrapila, nova "original" BOSCH a auto neustale vyhazovalo chybu vahy po cca 30km, origo a uz jsem ho nevidel, spousta prace navic a zbytecne, nebo moje brzdy ATE, brzdi, ale malo oproti origo, vadne termostaty ktere jsou ko hned po namontovani, svicky co zhavi ale nevydrzi, filtry ktere nesedi a takove podobne malickosti. Pritom original dil je nepatrne drahsi oproti tem dobrym dilum a verim tomu ze pro automobilku je ta kvalita vice hlidana. Neni asi dobre je vsechny hazet do jednoho pytle, verim ze se najdou i fajn dily, jenze ono je to tak lakave prebalit nejakeho srace...

Mam opravdu nezapomenutelne zkusenosti v elektronice, tranzistory co ani zdaleka nevydrzi deklarovanou zatez, bodejt by taky ne kdyz maji ctvrtinovou velikost cipu, procesory ktere proste nefunguji jak maji, jedna aplikace, stare procaky bez jakehokoliv problemu, nove po nabehnuti pet minut v nedefinovatelnem stavu, pak se nejakym zazrakem vzpamatovaly a nejak fungovaly, ale prvnich pet minut se dely fakt veci, cela varka vadna, nejakych tisic kousku... Mel jsem znameho ktery delal ve velke fitme ktera vyrabela pro automotive a to co mi vypravel jak narocne je provest nejakou zmenu a jake zatezove testy to musi zvladnout, to jsem nechapal. Naprosto nemyslitelne zamenit lehce zamenitelnou soucastku za jiny typ nebo jineho vyrobce. Uplne verim tomu ze neco jede pro automobilku a daji se takove nebo makove tranzistory. Pak se vyrabi pro renomovanou znacku a daji se nekde jine soucastky, o chlup horsi ktere treba nesplni teplotni specifikace. No a pak to nekdo zkopiruje a pokud to jede ve velkem, tak cinan doda ctvrtinovy chip v tranzistoru, ale naprosto identicke znaceni jako original... Samozrejme ze za uplne jinou cenu jako vyrobce te originalni soucastky.

Konkretne mne lemforder vydrzel jednu kompletni zimu a byl vymlaceny, obe dve strany co se menily po roce a cca 15k km viditelna a hlavne citelna vule :mad:

Bezny spotrebak jde vetsinou financne utahnout. Pokud nejaka firma doda vadny dil pro automobilku, seredne si to odsere. A stava se to. Mam velmi dobreho znameho ktery dela technologa v lisovne a lisuji pro automotive. Jednou nohou neustale v pruseru. Matne pamatuju ze delali svetla konkretne pro BMW a ty po case zacly praskat nebo neco podobneho, uz si to nepamatuju moc presne. Stop vyroby a hrozily jim takove sankce, ze by to tu firmu polozilo. Nakonec vsehno bylo u nich v poradku, zmrvili to nekde v automobilce ve vykresech. Presto jezdi rocni produkce s vadnyma vyliskama. Komu se to dosere v zaruce, tomu se to vymeni na garanci. Komu pozdeji, ma smulu. Kolik druhovyrobcu uzna chybu treba po roce a vymeni ? Nechtel jsem aby to vyznelo ze vsecko neorigo je nanic, ale nikdo mne nepresvedci o tom, ze tam jsou stejne naroky na kvalitu. Jedna varka se podari na vybornou, druha ne. Jenze se nesesrotuje, ale proda... A uplne nejlepsi je kdyz to nekdo zkopiruje a udela z blata a da tomu identicky obal. Pak proda za zlomek ceny a kupce si to jiste najde. I cinske veci jsou velmi kvalitni. Jenze i velmi nekvalitni a okem to poznat proste nejde, protoze viditelne je to "stejne".
Totic Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3742

#6 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Jj to se bohužel stává a logicky je pro automobilku taková strategická výroba pohlídaná "trochu" líp.
Ale vidím, že ceny jsou přemrštěný spíš ve prospěch značky a jejího dominantního postavení. Kolikrát ty gumový věci se dají vyrobit při těch seriích za pakatel. Elektronika je asi jiná kapitola, tam bych si to dvakrát rozmyslel. :D

Ale abych tady jenom tak nepindal, nedávno jsem hledal lambdu na jednom eshopu a byly v nabídce: BOSCH, NGK a Denso za cca 2.500,- s tím se musí počítat, že levnějš už to nebude moc v pořádku.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od matiz »

Jeden original, druhy padelek... Kdo to pozna ? Ano, tady kazdy, rekne si ze chybi dioda, ale kdo vi zda nepozmenili zapojeni a diodu neintegrovali dovnitr ??? Nikdo...

Dalsi obrazky ohledne tranzistoru. Je zajimave ze ty levne proste nevydrzi. Co je uplne nejhorsi, tak neda se to poznat ani podle te ceny, protoze to "obchodnici" mrsknou za cenu obvyklou... Verte ze padelani je natolik vynosne ze to jede na tech nejmodernejsich technologiich a uspesne se mu vyhnout da pouze nakupem od vyrobce. Pripadne od obrovskych nadnarodnich spolecnosti ktere si to nedovoli. Nasi velkoobchodnici vezmou cokoliv a prodaji a o maloobchode si nedelam uz vubec iluze zadne. Vlastni zkusenosti... Jeste jsem si vzpomnel na dalsi obrovsky pruser co se u meho zamestnavatele stal. Vyrabely se menice napeti s Ex certifikaci do prostredi s nebezpecim vybuchu, zalite, nerozebiratelne, neopravitelne. Pokud se neco vyrabi, jede to ve stovkovych seriich, mnohdy tisicovych. Vsechny do jednoho za mesic nebo dva chciply. Pricinou byl velmi kvalitni ZNACKOVY tantalovy kondenzator od mistniho dodavatele za obvyklou cenu ktery nekde levne nakoupil. To bylo radosti Na starém bělidle -) A ty nervy kdo neco zkur... a ponese za to zodpovednost. Jako naprosto bezvyznamny zakaznik se nedovolate niceho, proto rikam za mne, pokud je to cenove unosne velmi doporucuju originalni dily protoze tam jsou paky na to, aby to nebyl pajcung.
Přílohy
c.jpg
c.jpg (12 KiB) Zobrazeno 1566 x
b.jpg
b.jpg (16 KiB) Zobrazeno 1566 x
a.jpg
a.jpg (12 KiB) Zobrazeno 1566 x
MAF.jpg
MAF.jpg (49.68 KiB) Zobrazeno 1566 x
Glazz

#8 Příspěvek od Glazz »

Díky všem za odpovědi :) Zkusím pokud možno vzít radši tu dražší nebo zkusím napsat Nowicovi, jinak ješte bych se chtěl zeptat když tu lambdu vyměním budu muset potom zase na diagnostiku aby mě vymazali pamět závad ?
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#9 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Pokud se nepletu, tak lamba by měla začít fungovat správně sama a ŘJ by to měla poznat asi po pár km jízdy, ale nejsem si jistej, radši bych to zajel smazat:D
Hanka1

#10 Příspěvek od Hanka1 »

řeším ten samý problém. 1.8i mi žere 18-20l / 100km. !! a chci vymněnit tu lambdu a váhu vzduchu. Klesla vám po výmněně spotřeba ?
bmwe36fans

#11 Příspěvek od bmwe36fans »

klesla vam po vyměně spotřeba? to je dotaz jasne že když ju vyměnis tak klesne jestli ti to bere 20 tak to nebude vahou vzduchu ani omylem ale nekde ti to chčije nebo lambda to je určitě lambdou
Odpovědět