Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
328i: Problém s koly na STK
Kecy muzou mit pokud:
- nemas shodny rozmer pneu jako v TP
- nemas shodny rozmer rafku jako v TP
Co se tyka typu kol tak tam je vicemene zapsano spis jak to vyjelo z fabriky a pokud tam neni explicitne uvedeno ze vyrobce ZAKAZUJE pouziti oceloveho rafku (at uz by to bylo z jakehokoliv duvodu, ktery se nedovedu predstavit) tak je to povoleno zamenit. Pokud ti to bylo zapsano jako zavada jina nez A (na coz sere pes) tak bych se tam vratil, rekl ze pozadujes prehodnoceni a v opacnem pripade ze se hodlas branit obcansko pravni cestou, tj. zazalovat je o uhradu zbytecne kontroly, o cestovni naklady, o ztraceny cas a samozrejme o nutne soudni vylohy. Alternativne trestni oznameni o bezduvodne obohaceni nebo nejaky vhodny jiny duvod
- nemas shodny rozmer pneu jako v TP
- nemas shodny rozmer rafku jako v TP
Co se tyka typu kol tak tam je vicemene zapsano spis jak to vyjelo z fabriky a pokud tam neni explicitne uvedeno ze vyrobce ZAKAZUJE pouziti oceloveho rafku (at uz by to bylo z jakehokoliv duvodu, ktery se nedovedu predstavit) tak je to povoleno zamenit. Pokud ti to bylo zapsano jako zavada jina nez A (na coz sere pes) tak bych se tam vratil, rekl ze pozadujes prehodnoceni a v opacnem pripade ze se hodlas branit obcansko pravni cestou, tj. zazalovat je o uhradu zbytecne kontroly, o cestovni naklady, o ztraceny cas a samozrejme o nutne soudni vylohy. Alternativne trestni oznameni o bezduvodne obohaceni nebo nejaky vhodny jiny duvod

-
- Klubové ID: 2156
V TP je psáno, že je možno použít pouze ráfky:.......... a pneu značek:....... Je mi to jedno, v závadách mám jiné blbosti, aby něco napsali. Je fakt, že předchozí majitel byl trochu mimo: na předku 215, vzadu 235. Ale jsou to skoro nové michelin, takže to samozřejmě nechávám..Ráfky jsou hezké hliníkáče, replika BMW M, napsáno MOTOR SPORT (germany)..
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Ještě to tak, aby mi někdo říkal jaký značky pneu si tam mám dávat. Samo, ty nejdražší..
Kokotina! 
Myslíte, nebo máte zkušenosti, že z STK vyhazujou když je rozměr pneu mezi předepsanýma šířkama? Mám tam origo 16" a v TP 195 a pak až 225.. A co 205 (zimní), prostě nejsou v TP, tak že by to tak žrali.. ?

Myslíte, nebo máte zkušenosti, že z STK vyhazujou když je rozměr pneu mezi předepsanýma šířkama? Mám tam origo 16" a v TP 195 a pak až 225.. A co 205 (zimní), prostě nejsou v TP, tak že by to tak žrali.. ?
Na TK snad projdeš i s 205, ale mě by víc vadilo, že v případě jakékoliv nehody nebude pojišťovna plnit, pokud nebudou kola a pneu dle TP.
Řešil jsem to, když jsem na auto, které ma v TP max konstrukční rychlost 173km musel kupovat nova pneu do 210km/hod
přitom by stačili do 190km/hod. Jinak to auto je jen do města, takže většinou max 110km/hod na okruhu...
Řešil jsem to, když jsem na auto, které ma v TP max konstrukční rychlost 173km musel kupovat nova pneu do 210km/hod

V zasade by mohli, ale pokud mas aspon nekde na sloupku stitek s tabulkou pro tlaky v gumach a je tam uvedenej i rozmer gumy co v TP nemas tak s rozumnym technikem projdes.Totic píše:...Myslíte, nebo máte zkušenosti, že z STK vyhazujou když je rozměr pneu mezi předepsanýma šířkama?...
To je nesmysl, pneumatiky musi byt takove, aby konstrukcni rychlost auta byla nizsi. Neni duvod mit pneumatiku s rychlostnim indexem vyssim o dva rady.Tom_120i píše:...auto, které ma v TP max konstrukční rychlost 173km musel kupovat nova pneu do 210km/hodpřitom by stačili do 190km/hod....
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
No Indexi jsou daný výrobcem. Ty mám OK, hlavně hmotnostní index bych nepodceňoval.. u rychlostního co vím může být o jeden stupeň míň na zimních.Tom_120i píše:Řešil jsem to, když jsem na auto, které ma v TP max konstrukční rychlost 173km musel kupovat nova pneu do 210km/hodpřitom by stačili do 190km/hod.
To je nesmysl, pneumatiky musi byt takove, aby konstrukcni rychlost auta byla nizsi. Neni duvod mit pneumatiku s rychlostnim indexem vyssim o dva rady.[/quote]Tom_120i píše:...auto, které ma v TP max konstrukční rychlost 173km musel kupovat nova pneu do 210km/hodpřitom by stačili do 190km/hod....
Mi to povidej, ale platí to co je v techničáku...