Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Katalyzátor 316 i
Zdravím, měl bych dotaz, dosloužil mi katalyzátor. Nebudu kupovat origo či náhradu, zbytečně drahé. mám v plánu auto do 3 let prodat. Chci koupit obyčejnej univerzál, ten by měl kolem 2 let vydržet. Je potřeba řešit nějaké technické data katu, nebo ne? Myslím třeba průchodnost, kladení odporu a tak... Díky za rady
Mám 316i, 77kw, 1.9 benzin
Mám 316i, 77kw, 1.9 benzin
-
Zkus zavolat na tenhle inzerat, za 1000 je to urcite lepsi volba, nez shanet nejake uni katalyzatory..: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=96311&highlight=
Chtel jsem ten kat vzit, ale mam motor 1.6 a na nem je jiny...
Chtel jsem ten kat vzit, ale mam motor 1.6 a na nem je jiny...
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
protože uni katy kdyby vydrzeli tri roky tak je to celkem uspech , jsou lidi kterým se bosal z druhosky zacal bortit po trech mesicich ! ucpanej kat nepruchozi vyfuk neni potreba vysvetlovat co zpusobi
trubka je nejlevnejsi reseni , spotreba vyleze o neco nahoru ... emise samozrejme horsi... lepsi jetej original z novejsiho modelu bmw trebas atd.

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
-
honzabiker1 píše:Staci chvili sledovat inzerci a urcite se driv nebo pozdeji nejaky na prodej objevi.. Ja kupoval novy Bosal - sice tady vsichni pisou, ze nic nevydrzi, ale vypada docela kvalitne (je skoro cely nerezovy) a vysel me na jenom na 3k..
no jo, sledovat.. sleduji. Hele, chtěl jsem se zeptat, ten Bosal máš uni? Já se právě koukal na bosal uni a ten vyjde kolem 2 tis. Jak jsem koukal na net, tak bosal vyrábí origo za 15 tis a nebo náhradu za cca 3 tis.... takže si myslím, že náhrada bohatě stačí. A jak ho máš dlouho?
-
inanimado píše:honzabiker1 píše:Staci chvili sledovat inzerci a urcite se driv nebo pozdeji nejaky na prodej objevi.. Ja kupoval novy Bosal - sice tady vsichni pisou, ze nic nevydrzi, ale vypada docela kvalitne (je skoro cely nerezovy) a vysel me na jenom na 3k..
no jo, sledovat.. sleduji. Hele, chtěl jsem se zeptat, ten Bosal máš uni? Já se právě koukal na bosal uni a ten vyjde kolem 2 tis. Jak jsem koukal na net, tak bosal vyrábí origo za 15 tis a nebo náhradu za cca 3 tis.... takže si myslím, že náhrada bohatě stačí. A jak ho máš dlouho?
Neni univerzalni, je to nahrada primo pro moje auto.. Stoji normalne cca 8k.. Koukam, ze na tu tvoji 1,9 se katalyzatory asi moc v druhovyrobe nedelaji.. Mozna by se ti vyplatilo koupit cely vyfuk z M43B16 - mel by normalne pasovat (u M43B19 je rozdil jen v tom, ze ma ten prostredni tlumic az na zadnim vyfuku a katalyzator je samotny na prvnim dilu)..
Jaka bude vydrz nevim, jeste ho nemam na aute, budu ho davat az na jare..
ja mam teraz docastne trubku lebo som nic na rychlo nezohnal a je to strasne..ten kovovy zvuk fuj....spotreba ta ista, vykon ten isty len ten zvuk je uplne hnusny ze sa hanbim to auto vytacat nad 3000otacok...samozrejme cez emisnu z trubkov neprejdes a taktiez nemusis prejst cez emisnu ani z uni katom....radsej si zozen origo ale pouzivany 

A co treba tenhle klarius, ma nekdo zkusenost? http://www.okautodily.cz/katalyzator-kl ... 46260.html
ted jsem koukal na krotila a origo petadvacet tisic
)
ted jsem koukal na krotila a origo petadvacet tisic