Ahoj,
pročítal jsem forum a sice tu je plno problému ohledně volnoběhu atd. ale problém co mám jsem nenašel. Jedná se o e36 m50 1992
Při studeným startu mně nedrží volnoběh a skoro ihned klesne na 300ot. ale nechcipne a pak začně trochu houpat. A vibruje s celým autem.
Když zhasnu motor a znovu nastartuju tak vyběhne do cca 1500ot. kde se chvíli drží a pak klesá až zase pod hranici 500ot.
Po pár metrech jízdy je už všechno v pohodě a ikdyž má trochu zvýšené otáčky tak nekolísají.
Váha vzduchu to není a spotřeba je taky normální. Jezdím každý den cca 20km do práce. Koleno od váhy jsem taky zkontroloval.
Děkuji za rady.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e36 m50 studený start
Ahoj, čidlo teploty vzduchu je na sání ze spodu skoro u klapky, čidla teploty vody jsou na bloku motoru taky pod sáním k prvnímu válci směrem od řemenic k řidičovi.(ze předu dozadu auta jako by...)
čidlo teploty pro řídící jednotku je první od směru řemenic k řidičovi, to druhý je jenom pro budíky, ještě můžeš zkusit vyčistit volnoběznej ventil je taky pod sáním a na prd přístup, je to takovej váleček ...
Když tak si můžeš pomoct tímto http://jpr.rajce.idnes.cz/Jak_na_to_BMW ... 9_az_r.99/
čidlo teploty pro řídící jednotku je první od směru řemenic k řidičovi, to druhý je jenom pro budíky, ještě můžeš zkusit vyčistit volnoběznej ventil je taky pod sáním a na prd přístup, je to takovej váleček ...
Když tak si můžeš pomoct tímto http://jpr.rajce.idnes.cz/Jak_na_to_BMW ... 9_az_r.99/
Děkuji všem za rady akorát dotaz k tomu volnoběžnýmu ventilu. Kdyby byl vadnej nebo zanešenej tak by to dělalo i při zahřatým motoru ne?
Že je váha vzduchu ok jsem zjistil tak, že jsem prvně zkoušel odpojit tu co tam mám za zahřátého motoru a změnil se chod a houpali otáčky. A pro potvrzení jsem zkoušel na jeden den namontovat vahu z jiného auta a při studeném startu to dělalo opět.
Zkusím přeměřit ty čidla protože to se zdá jako nejpravděpodobnější nápad. A rovnou se podivám i na ten volnoběžnej ventil.
Že je váha vzduchu ok jsem zjistil tak, že jsem prvně zkoušel odpojit tu co tam mám za zahřátého motoru a změnil se chod a houpali otáčky. A pro potvrzení jsem zkoušel na jeden den namontovat vahu z jiného auta a při studeném startu to dělalo opět.
Zkusím přeměřit ty čidla protože to se zdá jako nejpravděpodobnější nápad. A rovnou se podivám i na ten volnoběžnej ventil.