Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

kontrolka motoru, kontrolka ruční brzdy

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
fizzer

#1 Příspěvek od fizzer »

Zdar, řeším zase zdánlivě banální problém, ale to by nebyla moje pixla aby se to nezkomplikovalo :lol: už od koupě mi nesvítí kontrolka zatažené ruční brzdy. napadlo mě zkontrolovat spínač, měl by bejt umístěnej v tunelu u páky ruční brzdy. ale buď jsem slepej nebo nevim, páč ho nemůžu lokalizovat a ani nic nenasvědčuje tomu, že by tam kdy byl 8O tak se chci zeptat, kde přesně se u e36 rv 91 nachází spínač ruční brzdy?

a za druhé, nefunguje mi kontrolka "check engine", ale někdo mi tvrdil že tímto blikátkem moje auto nedisponuje. co je na tom pravdy?

díkes
Dan td
Klubové ID: 590

#2 Příspěvek od Dan td »

Spínač na ručku je na páce ručky, pod tou harmonikou. Vede k němu tuším zelený drát, který se pouze ukostřuje, žádná složitost.

A nemyslíš náhodou kontrolku "CHECK"? To totiž není check engine, ale check control a je opravdu možné, že ten v autě nemáš.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
fizzer

#3 Příspěvek od fizzer »

tak tam právě spínač žádnej neni :? sundaval jsem jen tu koženou manžetu a svítil jsem si dírama po popelníkách, ale asi budu muset sundat celej ten bakelit. ale na 99% jsem si jistej že tam žádnej spínač nejni. :oops:

s tou kontrolkou nevim, nevim jak se má jmenovat, zkrátka ta co se má rozsvítit v případě závady (třeba když jezdim s odpojenou lambdou, nebo za provozu "ukradnu" váhu apod :lol: )
fizzer

#4 Příspěvek od fizzer »

neni a neni a neni. měl jsem kvůli tomu celej tunel dole. a neni tam ani kabel, a ani žádnej výstupek či co kam by se to čidlo upíchlo.

a přitom při otočení klíčku se mi rozsvítí tři kontrolky /krom oleje a dobíjení), dvě červený - jedna asi tloušťka obložení, druhá tipuju právě ručka, a jedna žlutá od ABS, všecky po chvilce zhasnou.
fizzer

#5 Příspěvek od fizzer »

tady nic
Obrázek

zato je tady... ale kam přijde, o tom ani zmínka
č. 4
Obrázek
Paulie001

#6 Příspěvek od Paulie001 »

to č.4 je přišroubováno na páce ruční brzdy. Do toho klipsu přijde ten zelený drát, který už tady někdo zmiňoval
Foldas

#7 Příspěvek od Foldas »

musí se ti při otočení klíčku rozsvítit tři červené kontrolky napravo dole kolečko s takovýma čárkama dokola (brzdové obložení) kolečko s vykřičníkem(hladina brzdové kapaliny) kolečko s P (ruční brzda) jak psal tady kolega drátek je na ruční brzdě jenom vložený do takové kovoé klipsny
fizzer

#8 Příspěvek od fizzer »

aha, tak červený kontrolky se rozsvěcí jen dvě, to obložení a kolečko s vykřičníkem, o kterým jsem se mylně domníval že symbolizuje zataženou ručku.

nicméně ten drát tam neni. zkusim ještě jednou shodit ten plast, rovnou i s tim co je u řadičky, jestli to někdo neodpojil :oops:
paca

#9 Příspěvek od paca »

mám doma rozdělanou e36tku na prodej, tak jsem ti to včera blýsknul jak to tam vypadá, očekávám díky :)

Obrázek
Obrázek
fizzer

#10 Příspěvek od fizzer »

díkes :wink:

fotky mě utvrdily v jistotě, že tam to čidlo fakt neni :lol:
ještě kouknu jestli někde neplandá odpojený... pod těma plastama
Odpovědět