čaute potřebuji pomoc, auto mi někdy vůbec nejde za plynem, řve, otáčky lezou nahoru ale nezrychluje, jakoby se dusí, jednou mi to už dělalo a pak mi odešlo palivové čerpadlo, vyměnil sem ho a vše bylo ok, teď se tento problém objevil znovu. mám dojem že to dělá nejčastěji po svižňější jízdě ve vyšších otáčkách, nebo například když jezdim, potom někde na půl hoďky zastavim, a pak když nastartuju tak znovu... když se mi to stalo minule, před výměnou toho čerpadla tak mi to dělalo celý den, teď zatím jen na jedničku a dvojku.. můžete mi poradit ? moc díky
nene automat to není, na spojku bych to taky neviděl.. jelikož jedu třeba na 4řku rychlosti 50km/h, přibrzdim bez spojky, a šlápnu na plyn a auto totálně nereaguje... dnes jelo parádně, přijedu na křižovatku, dám za dva, šlápnu na plyn a auto spíš spomalovalo, za tři to samé.... parkrát sem sešlápl plyn a pak už to zas jelo normálně.. zkusim na den odpojit lambdu a uvidíme
toto značí na 100% tu spojku, pokud neumíš problém pořádně popsat, tak nečekej, že se ti dostane dobré rady
vyměň pal. filtr a ujisti se, že máš těsný sání. diagnostika taky není od věci.
pak můžeš začít řešit tlak paliva (pumpa, regulátor) a váhu vzduchu, případně čidlo kliky.
lambda to nebude, ale jejím odpojením nic nezkazíš
me neco dosti podobneho zpusobovala vaha vzduchu, ale je tam rada dalsich veci co muzou delat neco podobneho a vaha to nebude. Odpojil bych ji a zacal vylucovat. A co diagnostika?? tim bych urcite zacal..
vim popsal sem to špatně... auto do otáček neleze... nebo jakoby jo ale hrozně pomalu, a auto se dusí... když uberu plyn na minimum tak to záběr maličko má, ale když ho sešlápnu víc tak se dusí.. zkusim tu lambdu a uvidíme. spojka to bejt určitě nemůže, jelikož normálně jedu např. na čtyřku a z ničeho nic to začne dělat... bez vyšlápnutí spojky
davcer píše:hej a co svice? menil? koukal jsi na ne? to by taky na ne mohlo sedet...
jn uplne to same me to delal kvuli tomu rozdelovaci, jednou sem si taky umyl auto wapkou a dostala se me voda zvrchu na svicky, zas uplne ten samy problem-stacilo to do sucha vyfoukat vzduchovou pistoli.
Na ty svíčky bych to taky šacoval...koukni na ně a jestli budou některý od benzinu, tak je to ono. Na druhou stranu aby se takhle choval šestiválec, to by musel jet tak na třetinu až polovinu válců:\
Když čtyřvál jede na tři, tak je to ještě vcelku použitelný...
Nemáš úplně pravdu. Mně vynechával 1 válec a už to moc nejelo. Takže to je poznat. A svíčka nemusí být mokrá. Ten válec někdy pálí, někdy ne. Čili benzín se spaluje.
Díry ve výkonu, podivné chování auta, kdy jednou jede jak má a jindy je totál mrtvé bych osobně viděl na špatnou váhu vzduchu... Lambdy takto razantně chování myslím neovlivní.
taky bych to viděl spíš na tu váhu, (nebo tu pumpu)
někdy to jde poznat tak, že když se to na plnej plyn dusí, tak při povolení plynu se akcelerace zvýší
kdyby to jelo na 5 válců, tak to snad pozná
skor ta vaha ako lambda a sviecky alebo zapalovacie cievky. inak by to malo citelne nerovnomerny chod a nielen sa dusilo. Pretacanie diskov v gumach? to som teda este nepocul, nemyslim:-)
včera sem odpojil ten kabel od váhy, pokud se nemýlím tak je to lambda... svíčky měnit chci ale nějak sem se k tomu ještě nedostal, měnil sem podvozek, repas přední nápravy apod... btw jak poznám že mi auto jede na míň válců? občas se mi stávalo že auto akceleraci mělo, ale prostě lezlo o dost pomaleji do otáček a někdy je tam hned... hlavně když bylo po děšti, četl jsem tu že se to zalévá vodou, nevíte jak to utěsnit ?
mozme ti tu toho napisat viac co to moze byt, ale nema zmysel ako sa zda sa to pokusat riesit len sam a takto cez net. Odkedy sa masovo riesia poruchy a zarucene rady cez net tak sa zmenili priciny s cim ludia chodia hlavne do neautorizovanych servisov - chodia tam velmi casto vtedy az si sami na aute vyskusaju niekolko "zarucenych" rad a nezriedka urobia este viac skody alebo ak by sa prislo a riesilo odborne skor boli by skody a potom aj naklady na opravu mensie.
Pokial nemas informacie (overene) co bolo na aute opravovane/menene neostava ti ine ako urobit kompletnu velku servisnu prehliadku - prve pozret sviecky - tam uvidis jednak ako su opalene - teda ako auto spaluje a ako su opotrebene. optimalne hned vymenit, Vymenit palivovy a vzduchovy filter, napichnut na diagnostiku - potom riesit dalej. (odmerat tlaky vo valcoch, MAF, lambda...)