Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Nefunkcni automaticka klima E36
Zdravim,
premyslim o koupi E36, ale nefunguje mu automaticka klima. Topi, ale nechladi. Majitel tvrdi, ze se jedna o opravu nejake "spojky" za cca 3000. Taky jsem si vsiml, ze BC hlasi mnohem vetsi venkovni teplotu, nez je real. Muze to mit nejakou spojitost? Hrozi, ze by se cena opravy vysplhala vysoko? Mam z toho obavy. Diky za rady.
premyslim o koupi E36, ale nefunguje mu automaticka klima. Topi, ale nechladi. Majitel tvrdi, ze se jedna o opravu nejake "spojky" za cca 3000. Taky jsem si vsiml, ze BC hlasi mnohem vetsi venkovni teplotu, nez je real. Muze to mit nejakou spojitost? Hrozi, ze by se cena opravy vysplhala vysoko? Mam z toho obavy. Diky za rady.
To je oprava zhruba za kolik? Ma to vliv i na topeni? Jinymi slovy vytopi to auto na zadanou teplotu nebo to bude delat nesmysly? Navic majitel tvrdi, ze spatnej udaj o teplote se stal az pozdeji, klima nefungovala uz pri koupi.ROBi píše:Pokud BC píše vyšší teplotu, než je ve skutečnosti venku, tak to je v háji čidlo.
-
ROBi
- Klubové ID: 2116
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se jedná o teplotu na BC, tak by to s klimou nemělo mít nic společnýho. Čidlo je za pár korun 
Jinak pokud ti klima jen topí a nechladí, může být klima i jen prázdná: blbý je, že aby se zjistilo, co tomu je, tak bude většinou potřeba klimu naplnit a to taky něco stojí... ale možná, že někdo víc chytřejší, než já, ti k tomu řekne něco více
Jinak pokud ti klima jen topí a nechladí, může být klima i jen prázdná: blbý je, že aby se zjistilo, co tomu je, tak bude většinou potřeba klimu naplnit a to taky něco stojí... ale možná, že někdo víc chytřejší, než já, ti k tomu řekne něco více
Zitra se na nej pojedu podivat. Zkusim funkce panelu klimy (topeni, prepinani vydechu vzduchu), snad to bude OK a problem bude opravdu jen s klimou samotnou. Kazdopadne diky za tipy a rychlou odpovedROBi píše:Pokud se jedná o teplotu na BC, tak by to s klimou nemělo mít nic společnýho. Čidlo je za pár korun
Kdyby nekdo vedel vic, rad se priucim
-
xSAFA
- Klubové ID: 1477
- Kontaktovat uživatele:
Jak bylo řečeno špatně zobrazovaná teplota = KO čidlo - blbost kterou bych při koupi auta neřešil...
Klima je věc druhá, může to být jen málo náplně kdy systém nedovolí vůbec spustit kompresor ale může být problém i jinde. Pokud majitel tvrdí, že je špatná "spojka" jedná se pravděpodobně o magnetickou spojku, která "připíná" kompresor k hnacímu řemenu. Pokud by byl problém skutečně zde, upozorňuji že originální díl stojí v BMW okolo 7tis a nevím o tom, že by se dělala druhovýroba, ale je možné že se dá sehnat i jinde za cenu nižší. Každopádně koupě auta s nefunkční klimou je vždy tak trošku ošemetné protože nikdy nevíš jaká závada tam vlastně je...
Klima je věc druhá, může to být jen málo náplně kdy systém nedovolí vůbec spustit kompresor ale může být problém i jinde. Pokud majitel tvrdí, že je špatná "spojka" jedná se pravděpodobně o magnetickou spojku, která "připíná" kompresor k hnacímu řemenu. Pokud by byl problém skutečně zde, upozorňuji že originální díl stojí v BMW okolo 7tis a nevím o tom, že by se dělala druhovýroba, ale je možné že se dá sehnat i jinde za cenu nižší. Každopádně koupě auta s nefunkční klimou je vždy tak trošku ošemetné protože nikdy nevíš jaká závada tam vlastně je...
Tak jsem tam dneska byl. Panel klimy funguje jak ma. Majitel tvrdi ze klimu i naplnil a chyba je fakt jen v te spojce, je to videt i slyset. Pry se to da sehnat za 3 tisice. Dal mi slevu 5 a na jare to nejak poresim.xSAFA píše:Jak bylo řečeno špatně zobrazovaná teplota = KO čidlo - blbost kterou bych při koupi auta neřešil...