Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Nefunkcni automaticka klima E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kedyson

#1 Příspěvek od Kedyson »

Zdravim,

premyslim o koupi E36, ale nefunguje mu automaticka klima. Topi, ale nechladi. Majitel tvrdi, ze se jedna o opravu nejake "spojky" za cca 3000. Taky jsem si vsiml, ze BC hlasi mnohem vetsi venkovni teplotu, nez je real. Muze to mit nejakou spojitost? Hrozi, ze by se cena opravy vysplhala vysoko? Mam z toho obavy. Diky za rady.
ROBi
Klubové ID: 2116
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ROBi »

Pokud BC píše vyšší teplotu, než je ve skutečnosti venku, tak to je v háji čidlo.
Kedyson

#3 Příspěvek od Kedyson »

ROBi píše:Pokud BC píše vyšší teplotu, než je ve skutečnosti venku, tak to je v háji čidlo.
To je oprava zhruba za kolik? Ma to vliv i na topeni? Jinymi slovy vytopi to auto na zadanou teplotu nebo to bude delat nesmysly? Navic majitel tvrdi, ze spatnej udaj o teplote se stal az pozdeji, klima nefungovala uz pri koupi.
ROBi
Klubové ID: 2116
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ROBi »

Pokud se jedná o teplotu na BC, tak by to s klimou nemělo mít nic společnýho. Čidlo je za pár korun ;)
Jinak pokud ti klima jen topí a nechladí, může být klima i jen prázdná: blbý je, že aby se zjistilo, co tomu je, tak bude většinou potřeba klimu naplnit a to taky něco stojí... ale možná, že někdo víc chytřejší, než já, ti k tomu řekne něco více ;)
Kedyson

#5 Příspěvek od Kedyson »

ROBi píše:Pokud se jedná o teplotu na BC, tak by to s klimou nemělo mít nic společnýho. Čidlo je za pár korun ;)
Jinak pokud ti klima jen topí a nechladí, může být klima i jen prázdná: blbý je, že aby se zjistilo, co tomu je, tak bude většinou potřeba klimu naplnit a to taky něco stojí... ale možná, že někdo víc chytřejší, než já, ti k tomu řekne něco více ;)
Zitra se na nej pojedu podivat. Zkusim funkce panelu klimy (topeni, prepinani vydechu vzduchu), snad to bude OK a problem bude opravdu jen s klimou samotnou. Kazdopadne diky za tipy a rychlou odpoved :thumbsup:

Kdyby nekdo vedel vic, rad se priucim
paca

#6 Příspěvek od paca »

tipnul bych to na kondík za pár korun, taky jsem to řešil

http://www.macadamizer.com/bmwfix.html
Tompo
Klubové ID: 1762

#7 Příspěvek od Tompo »

Teď už je hlavně počasí, kdy se klima nespustí... A pak už jen zajet někam, kde ji plní a uvidí se problém. Pokud na to nikdo 3, 4 roky nesáhl, může být jen povyschlá náplň a už to okruhu nestačí na spuštění. Pokud ale opravdu údržbu někdo dlouho zanedbával, mohou nastat další problémy...
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od xSAFA »

Jak bylo řečeno špatně zobrazovaná teplota = KO čidlo - blbost kterou bych při koupi auta neřešil...

Klima je věc druhá, může to být jen málo náplně kdy systém nedovolí vůbec spustit kompresor ale může být problém i jinde. Pokud majitel tvrdí, že je špatná "spojka" jedná se pravděpodobně o magnetickou spojku, která "připíná" kompresor k hnacímu řemenu. Pokud by byl problém skutečně zde, upozorňuji že originální díl stojí v BMW okolo 7tis a nevím o tom, že by se dělala druhovýroba, ale je možné že se dá sehnat i jinde za cenu nižší. Každopádně koupě auta s nefunkční klimou je vždy tak trošku ošemetné protože nikdy nevíš jaká závada tam vlastně je... :?
Kedyson

#9 Příspěvek od Kedyson »

xSAFA píše:Jak bylo řečeno špatně zobrazovaná teplota = KO čidlo - blbost kterou bych při koupi auta neřešil...

Klima je věc druhá, může to být jen málo náplně kdy systém nedovolí vůbec spustit kompresor ale může být problém i jinde. Pokud majitel tvrdí, že je špatná "spojka" jedná se pravděpodobně o magnetickou spojku, která "připíná" kompresor k hnacímu řemenu. Pokud by byl problém skutečně zde, upozorňuji že originální díl stojí v BMW okolo 7tis a nevím o tom, že by se dělala druhovýroba, ale je možné že se dá sehnat i jinde za cenu nižší. Každopádně koupě auta s nefunkční klimou je vždy tak trošku ošemetné protože nikdy nevíš jaká závada tam vlastně je... :?
Tak jsem tam dneska byl. Panel klimy funguje jak ma. Majitel tvrdi ze klimu i naplnil a chyba je fakt jen v te spojce, je to videt i slyset. Pry se to da sehnat za 3 tisice. Dal mi slevu 5 a na jare to nejak poresim.
Tompo
Klubové ID: 1762

#10 Příspěvek od Tompo »

tak, tak, řešil jsem to před cca 2lety, dával jsem za ni 3500,-. sleva byla celkem rozumný kompromis...
Odpovědět