Jsou to 17" a jsou obuté na letních 225 / 45 R17. Potřeboval bych od vás poradit, zda je možné na ně koupit zimní pneu s 225 / 50 popřípadě jiné alternativy nebo musím mít ten aktuální rozměr? Po fóru jsem koukal a na hodně místech jsem narazil i na změnu šířky. Jen nevím, do jaké míry je možné rozměr změnit. Hýbou se tu všude čísla od 205 do 235. Poradí mi prosím někdo zkušený, jaké možné rozmezí rozměrů pneu na to dostanu?
Díky moc za odpovědi a přeji hezký den.
Doporučený rozměr pneu pro tyto kola je 225/45-17...Alternativy kol a pneu máš ve velkým TP, řiď se podle nich, jestli nechceš mít při nehodě problémy s pojišťovnou:-)
přesně taková je moje vize Ale ještě příší rok je nechám i na léto, jelikož přítelkyně obdržela nedávno řidičák a na ty obrubníky si prostě musí zvyknout
Ono prokázat příčinou souvislost nehody zapříčiněnou "jiným rozměrem pneu" je dost těžká věc, a pokud zrovna nepraskne guma tak bych se nebál tvrdit že nemožné. Ve většině případů je příčina jiná. Nehledě na to že alternativní zápis pneu jiných rozměrů je možný dle TUV... viz třeba http://www.wheelmachine.de/ spolu s koupí nových ALU a pneu.
Osobně jsem se tím zabýval dlouho abych pak zjistil že jen kvůli "papíru" a policií ČR to nemá cenu zase tolik hrotit.
Pojišťovna ale nemusí prokazovat příčínu nehody a správného rozměru pneu. Před 2roky do mě u přechodu pro chodce zezadu nabouralo auto takže 100procentní vina co mě poškodil, ale pojišťovák hned kontroloval jestli rozměr pneu na mém autě souhlasí s velkým techničákem, jinak bych nedostal celou částku od pojišťovny. Jiné kola co nejsou zapsána v techničáku bych na auto nedal jinak to je potom radost pro pojišťovny že nemusej vyplácet.
Jinak názor co dát za pneu na zimu je max 205, širší jsou do sněhu na 3řadě úplně na h...Teda pokud někdo nežije jenom v Praze kde maj max 1cm sněhu...