Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Vazelína v manžetě kolem tyče řazení

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sprite
Klubové ID: 2125

#1 Příspěvek od Sprite »

Asi hloupý a zbytečný dotaz, ale neda mi se na to nezeptat. :oops: včera jsem oddelaval kozenou manzetu kolem radicky. A kolem tyče řazení je pod kozenou ještě takova gumová manzeta. A ta gumová manzeta byla plna nejaké vazeliny nebo něčeho. Tím ze to tam bylo dlouho, tak už to tak jakoby s prachem hrudkovalo, takže jsem to vysal. Můj dotaz zní, jak se to tam sezhora mohlo dostat a jestli tam ta vazelina ma byt a proč? Díky moc

A ještě jeden dotaz. Když taham za páku ruční brzdy, tak úplne nahoře něco dost vrže u pravého zadního kola. Když mám zatazenou rucku a chytnu za kolo a jakkoliv se s nim snažím hýbat, tak to taky vrze. Nebo když zhoupnu auto za blatnik při zařazené brzde, taky to samy vrzani. Neví někdo prosím co to muže dělat a co s tím? Moc díky
Maysner
Klubové ID: 2503

#2 Příspěvek od Maysner »

me vzadu vrzou ty kryci plechy za kotoucema. staci kdyz se auto trochu zhoupne
Sprite

#3 Příspěvek od Sprite »

Maysner píše:me vzadu vrzou ty kryci plechy za kotoucema. staci kdyz se auto trochu zhoupne
tak to nebude můj pripad. Mě to vrze jen pri zatazene ruční brzde. A nemusím ani houpat, stačí chytit za kolo a jakkoliv s nim cloumat
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od xSAFA »

Dotaz 2: Neřešil bych to, dělají to pakny a jejich pružinky, je to dáno konstrukcí ruční brzdy, která je dle mě naprosto tragicky řešená. Mám nové pakny, pružinky, i krycí plechy a stejnak mi to taky vrže.

Dotaz 1: Řekl bych že to tam někdo mazal, jestli byla i z výroby nevím ale spíš asi ne. Kžadopádně namazat to myslím nemůže ničemu uškodit...
Sprite

#5 Příspěvek od Sprite »

xSAFA píše:Dotaz 2: Neřešil bych to, dělají to pakny a jejich pružinky, je to dáno konstrukcí ruční brzdy, která je dle mě naprosto tragicky řešená. Mám nové pakny, pružinky, i krycí plechy a stejnak mi to taky vrže.

Dotaz 1: Řekl bych že to tam někdo mazal, jestli byla i z výroby nevím ale spíš asi ne. Kžadopádně namazat to myslím nemůže ničemu uškodit...
Ale mě to děla jen jedno kolo. A zaráží mě ze to děla nejen pri pohybu kolem dopředu a dozadu, ale i při lomcovani do stran.

A to mazání mi není jasny proč mazat gumu? Myslel jsem, ze je tam jen kvůli prachu a spine zespodu. Nebo je to aby nezteřela? Ma ještě někdo sezhora pod kozenou manzetou namazanou celou gumovou manzetu? :?
martas11
Klubové ID: 2434

#6 Příspěvek od martas11 »

Sprite píše:
xSAFA píše:Dotaz 2: Neřešil bych to, dělají to pakny a jejich pružinky, je to dáno konstrukcí ruční brzdy, která je dle mě naprosto tragicky řešená. Mám nové pakny, pružinky, i krycí plechy a stejnak mi to taky vrže.

Ale mě to děla jen jedno kolo. A zaráží mě ze to děla nejen pri pohybu kolem dopředu a dozadu, ale i při lomcovani do stran.

A to mazání mi není jasny proč mazat gumu? Myslel jsem, ze je tam jen kvůli prachu a spine zespodu. Nebo je to aby nezteřela? Ma ještě někdo sezhora pod kozenou manzetou namazanou celou gumovou manzetu? :?
Nejspíš se to řazení někdo snažil před tebou promazat a nechtěl to vše vytahovat,proto máš tu manžetu namazanou.
Sprite

#7 Příspěvek od Sprite »

martas11 píše:
Sprite píše:

Nejspíš se to řazení někdo snažil před tebou promazat a nechtěl to vše vytahovat,proto máš tu manžetu namazanou.
nevím jestli si přesně rozumíme :oops: ta gumová manzeta drží vnějším okrajem tuším v kastli a vnitrim drží obepla kolem tyče řadící paky. A mezitím je takova prohlubeň v té gumě. No a tam to bylo napatlany. S razenim jako takovým to myslím nemá co dělat. Proto mi není jasné proč by to tam někdo jen tak daval :? Nic to nemaze. Jen to "lezi" v gumě. Taky mě zajímalo, jestli to tam ma kazdej od výroby, nebo to tam dal třeba někdo (nevím proč) když delal defendlock, atd.
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od xSAFA »

[quote="Sprite"Ale mě to děla jen jedno kolo. A zaráží mě ze to děla nejen pri pohybu kolem dopředu a dozadu, ale i při lomcovani do stran.

A to mazání mi není jasny proč mazat gumu? Myslel jsem, ze je tam jen kvůli prachu a spine zespodu. Nebo je to aby nezteřela? Ma ještě někdo sezhora pod kozenou manzetou namazanou celou gumovou manzetu? :?[/quote]

Jedno nebo dvě je jedno... vím co to dělá a pomůže jen promazání dosedacích míst paken a pružinek ale garantuju ti, že za chvilu to začne zase... Ty pakny prostě i při zatažení trošku pracují a ty pružinky se rovněž napínají a povolují a to je ten zvuk.

Gumu pod manžetou bych neřešil. Pokud je tam nějaká vazelína s prachem tak to setři očisti a pokud jde v poho řadit nic znovu nemazej... ;) Já sem to měl sundaný a jsem si tak na 80% jistej že sem pod tím nic zamazaný od vazelíny neměl.
Sprite

#9 Příspěvek od Sprite »

Tak jsem to vyfotil, aby bylo jasné o čem mluvím :wink: Vazelina je to červeně vyznačené.

Obrázek
jarda
Klubové ID: 1426

#10 Příspěvek od jarda »

Vrzání ruční brzdy mi na čas vyřešila opravná sada pružinek z BMW, jedno jaro se to vyměnilo a příští jaro to zase začlo vrzat.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Sprite

#11 Příspěvek od Sprite »

jarda píše:Vrzání ruční brzdy mi na čas vyřešila opravná sada pružinek z BMW, jedno jaro se to vyměnilo a příští jaro to zase začlo vrzat.
Tak to řešit nebudu :wink: Takže už mě zajímá jen to kolem řadičky.. :?
capri
Klubové ID: 2068
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od capri »

capri
Klubové ID: 2068
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od capri »

ja tam mam takovou pěnovou ucpávku která se drolí a vypadá to jak kdyby to byl prach smíchanej s nejakym mazivem ale neni to mazivo je to jen molitan

Obrázek
martas11
Klubové ID: 2434

#14 Příspěvek od martas11 »

Sprite píše:
jarda píše:Vrzání ruční brzdy mi na čas vyřešila opravná sada pružinek z BMW, jedno jaro se to vyměnilo a příští jaro to zase začlo vrzat.
Tak to řešit nebudu :wink: Takže už mě zajímá jen to kolem řadičky.. :?
Když vytáhneš tu manžetu,tak pod ní maš kulisu řazení.Tam to trochu namaž a bude to v pohodě.Tu manžetu očisti a vrať zpátky.
Odpovědět