A ještě jeden dotaz. Když taham za páku ruční brzdy, tak úplne nahoře něco dost vrže u pravého zadního kola. Když mám zatazenou rucku a chytnu za kolo a jakkoliv se s nim snažím hýbat, tak to taky vrze. Nebo když zhoupnu auto za blatnik při zařazené brzde, taky to samy vrzani. Neví někdo prosím co to muže dělat a co s tím? Moc díky
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Vazelína v manžetě kolem tyče řazení
Asi hloupý a zbytečný dotaz, ale neda mi se na to nezeptat.
včera jsem oddelaval kozenou manzetu kolem radicky. A kolem tyče řazení je pod kozenou ještě takova gumová manzeta. A ta gumová manzeta byla plna nejaké vazeliny nebo něčeho. Tím ze to tam bylo dlouho, tak už to tak jakoby s prachem hrudkovalo, takže jsem to vysal. Můj dotaz zní, jak se to tam sezhora mohlo dostat a jestli tam ta vazelina ma byt a proč? Díky moc
A ještě jeden dotaz. Když taham za páku ruční brzdy, tak úplne nahoře něco dost vrže u pravého zadního kola. Když mám zatazenou rucku a chytnu za kolo a jakkoliv se s nim snažím hýbat, tak to taky vrze. Nebo když zhoupnu auto za blatnik při zařazené brzde, taky to samy vrzani. Neví někdo prosím co to muže dělat a co s tím? Moc díky
-
xSAFA
- Klubové ID: 1477
- Kontaktovat uživatele:
Dotaz 2: Neřešil bych to, dělají to pakny a jejich pružinky, je to dáno konstrukcí ruční brzdy, která je dle mě naprosto tragicky řešená. Mám nové pakny, pružinky, i krycí plechy a stejnak mi to taky vrže.
Dotaz 1: Řekl bych že to tam někdo mazal, jestli byla i z výroby nevím ale spíš asi ne. Kžadopádně namazat to myslím nemůže ničemu uškodit...
Dotaz 1: Řekl bych že to tam někdo mazal, jestli byla i z výroby nevím ale spíš asi ne. Kžadopádně namazat to myslím nemůže ničemu uškodit...
Ale mě to děla jen jedno kolo. A zaráží mě ze to děla nejen pri pohybu kolem dopředu a dozadu, ale i při lomcovani do stran.xSAFA píše:Dotaz 2: Neřešil bych to, dělají to pakny a jejich pružinky, je to dáno konstrukcí ruční brzdy, která je dle mě naprosto tragicky řešená. Mám nové pakny, pružinky, i krycí plechy a stejnak mi to taky vrže.
A to mazání mi není jasny proč mazat gumu? Myslel jsem, ze je tam jen kvůli prachu a spine zespodu. Nebo je to aby nezteřela? Ma ještě někdo sezhora pod kozenou manzetou namazanou celou gumovou manzetu?
-
martas11
- Klubové ID: 2434
Nejspíš se to řazení někdo snažil před tebou promazat a nechtěl to vše vytahovat,proto máš tu manžetu namazanou.Sprite píše:Ale mě to děla jen jedno kolo. A zaráží mě ze to děla nejen pri pohybu kolem dopředu a dozadu, ale i při lomcovani do stran.xSAFA píše:Dotaz 2: Neřešil bych to, dělají to pakny a jejich pružinky, je to dáno konstrukcí ruční brzdy, která je dle mě naprosto tragicky řešená. Mám nové pakny, pružinky, i krycí plechy a stejnak mi to taky vrže.
A to mazání mi není jasny proč mazat gumu? Myslel jsem, ze je tam jen kvůli prachu a spine zespodu. Nebo je to aby nezteřela? Ma ještě někdo sezhora pod kozenou manzetou namazanou celou gumovou manzetu?
nevím jestli si přesně rozumímemartas11 píše:Nejspíš se to řazení někdo snažil před tebou promazat a nechtěl to vše vytahovat,proto máš tu manžetu namazanou.Sprite píše:Ale mě to děla jen jedno kolo. A zaráží mě ze to děla nejen pri pohybu kolem dopředu a dozadu, ale i při lomcovani do stran.xSAFA píše:Dotaz 2: Neřešil bych to, dělají to pakny a jejich pružinky, je to dáno konstrukcí ruční brzdy, která je dle mě naprosto tragicky řešená. Mám nové pakny, pružinky, i krycí plechy a stejnak mi to taky vrže.
-
xSAFA
- Klubové ID: 1477
- Kontaktovat uživatele:
[quote="Sprite"Ale mě to děla jen jedno kolo. A zaráží mě ze to děla nejen pri pohybu kolem dopředu a dozadu, ale i při lomcovani do stran.
[/quote]
Jedno nebo dvě je jedno... vím co to dělá a pomůže jen promazání dosedacích míst paken a pružinek ale garantuju ti, že za chvilu to začne zase... Ty pakny prostě i při zatažení trošku pracují a ty pružinky se rovněž napínají a povolují a to je ten zvuk.
Gumu pod manžetou bych neřešil. Pokud je tam nějaká vazelína s prachem tak to setři očisti a pokud jde v poho řadit nic znovu nemazej...
Já sem to měl sundaný a jsem si tak na 80% jistej že sem pod tím nic zamazaný od vazelíny neměl.
Jedno nebo dvě je jedno... vím co to dělá a pomůže jen promazání dosedacích míst paken a pružinek ale garantuju ti, že za chvilu to začne zase... Ty pakny prostě i při zatažení trošku pracují a ty pružinky se rovněž napínají a povolují a to je ten zvuk.
Gumu pod manžetou bych neřešil. Pokud je tam nějaká vazelína s prachem tak to setři očisti a pokud jde v poho řadit nic znovu nemazej...
- jarda
- Klubové ID: 1426
Vrzání ruční brzdy mi na čas vyřešila opravná sada pružinek z BMW, jedno jaro se to vyměnilo a příští jaro to zase začlo vrzat.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
-
martas11
- Klubové ID: 2434
Když vytáhneš tu manžetu,tak pod ní maš kulisu řazení.Tam to trochu namaž a bude to v pohodě.Tu manžetu očisti a vrať zpátky.Sprite píše:Tak to řešit nebudujarda píše:Vrzání ruční brzdy mi na čas vyřešila opravná sada pružinek z BMW, jedno jaro se to vyměnilo a příští jaro to zase začlo vrzat.Takže už mě zajímá jen to kolem řadičky..