Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

tak co ted ??? stale vibrace...

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Tehu

#1 Příspěvek od Tehu »

mam takovy problem... Pri brzdeni mi auto ze stredu predku jako by klepne, dale mi vibruje volant pri rychlostech cca 80km/h vyse pri sebemensim dotyku brzdy a je to nesnesytelne :(
Po cem jsem se zatim pidil a tim i vyloucil tak jsem byl znovu na vibracni desce a vse OK.L rameno nove, P rameno OK, zadni silentbloky meneny pred 10tis km. OK Brzdy nove . Kloubky a cepy na ridicich tycich jsou OK. A ve finale jsem zjistil ze je viditelna i hmatatelna vule na hrebenu rizeni :( ne jako by do boku v zubech ale v jakem si ulozeni. Kdyz za ni chytnu za tu tyc a cloumam s ni tak se vykla na strane kde do nej vede tyc od volantu. Na strane druhe se nezda... Auto po silnici neplave, jen ta vibrace a to jakoby vrzave klepnuti pri razantnejsim pribrzneni...
Tak mi poradte jestli to je ta pricina nebo po cem se jeste podivat, uz jsem fakt zoufaliii... Pripadne da se hreben nejak vyrepasovat nekde nebo kde nejlevneji koupit ?
Přílohy
rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.jpg
rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.jpg (92.05 KiB) Zobrazeno 1646 x
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

jestli mas ok horni ulozeni tlumicu, tak muzes zkusit repasovat to ulozeni hrebene, jsou to 2 pytlicky stesti z Bmw, stoji asi 1,8tis a zabere ti to tak pulku dne za predpokladu slusne vybavene dilny, doma to nemas sanci udelat...
“Ability is what you're capable of doing.”
Tehu

#3 Příspěvek od Tehu »

aha to se da obednat nejaka opravna sada ... ? A stoji pouze 1800,- Primo v BMW ...? Ulozeni se nezda byt spatne...
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

90% hřebenových řízení mká vůli.Pokud ti z něj neteče olej a vůle není 1cm tak y vibrace tím nebudou.Vibrace při brždění můžou dělat tlumiče.
Tehu

#5 Příspěvek od Tehu »

libovka píše:90% hřebenových řízení mká vůli.Pokud ti z něj neteče olej a vůle není 1cm tak y vibrace tím nebudou.Vibrace při brždění můžou dělat tlumiče.
dobre ale jak poznam ze je tlumic spatnej, neni vyteklej, neklepe a tlumi dobre... . Vule v hrebenu je jen z jedne strany a zrovna nam to neprislo jako male pac je to i slysitelne. A pri nerovnem terenu citim klepani do volantu a pri razantnejsim brzdeni si neco jakoby chroupne sedne...

Test tlumicu by to ukazal ... ?
Tehu

#6 Příspěvek od Tehu »

dneska jsem nasel na e30foru tento obrazek te opravne sady... Ktery ten bazmek mi to muze delat tu vuli ? pripada mi totiz ze tam je sami tesneni a ne ulozeni http://www.mackovo.com/servis/IMG_2047.jpg
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

jo, to je ono :-) ty bile plastove vodici segmenty... kazdopadne pokud to budes mit takto venku, urcite to vymen komplet, nema smysl usetrit a pak to delat za pul roku zase... otazkou je, zda je to tim hrebenem... vse ostatni mas ok? krupani muze delat klidne povoleny trmen brzdy nebo tyc volantu, cokoliv... tyhle "selektivni" vibrace nevyvazena kola nebo horni ulozeni"
“Ability is what you're capable of doing.”
Tehu

#8 Příspěvek od Tehu »

jj vse ostatni je OK. Kola jsem taky nechaval prevazovat a pro jistotu zkousel i zimni sadu. Na to ulozeni jsem se jeste nekoukal ale kouknu. No kazdopadne udelam komplet se vsim vsady. Me jen zarazilo ze vydim same tesneni a vselijaky krouzky a nikde nic kovoveho neboli vodiciho. A ten plast mi nejak nesel dohlavy. I kdyz ted se nedivim ze po necelych 150tis je tam vule jako prase :( Tak jsem si rikal jestli to neni jen na pretesneni. Nahodou nejake cislo kterym bych se ohanel v BMW nemas ? Pac v etk jsem zadne nenasel :( Kazdopadne uz jsem jim psal email ze bych potreboval repasovou sadu na hreben rizeni tak uvidime jestli neco najdou :wink:
Tehu

#9 Příspěvek od Tehu »

tak me ted renocar z brna odpovedel ze na E46 se nedodava opravna sada na hreben rizeni ... :( tak nevis kde se da sehnat prosim... ?
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Mě repas provedla firma http://www.klimacar.cz/
ale je to ve Zlíně, každopádně zavolej a dozvíš se víc..
http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... ight=servo
libovka

#11 Příspěvek od libovka »

Tehu píše:tak me ted renocar z brna odpovedel ze na E46 se nedodava opravna sada na hreben rizeni ... :( tak nevis kde se da sehnat prosim... ?

No ona na e46 sada není.Co vím já dělá se na E30,E36,E34ix.
Ono až budeš příště psát zase dotaz,tak by stálo napsat co je to za auto.
Tehu

#12 Příspěvek od Tehu »

Totic píše:Mě repas provedla firma http://www.klimacar.cz/
ale je to ve Zlíně, každopádně zavolej a dozvíš se víc..
http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... ight=servo
jo diky jsem na ten link koukal a nejak me nedocvaklo ze se u tebe jednalo taky o hreben :wink: zkusim tam cinknou a vyzjistit co za to :)
Tehu

#13 Příspěvek od Tehu »

tak hreben po repasi, kazdopadne rany do volantu a takove to klepani zmizelo ale ta vibrace je tam furt :-( Tak co ted s tim...

Pisete tu ze jeste tlumice nebo ulozeni... No jak poznam ulozeni ze je v haji ??? Byl jsem dnes totiz na geometrii tak jsem hned nechal zkouknout tlumice a jsou pry OK (ukazovalo to 22) tak jsem se jich ptal jestli by poznali i ulozeni a rikali ze pry by to bylo slyset ... :roll: tak nevim co myslite

poznali by to to ulozeni... ?
je mozny aby to delali tlumice kdyz jsou podle testu vcajku... ?
Kami1

#14 Příspěvek od Kami1 »

tlumice bych nerek,
pokud ti to dela pri urcity rychlosti, tak to bude neco co se toci(lozisko, naboj, kotouc, disk)
nekdo to tu hodne dlouho resil a nakonec to bylo loziskem, ktery se zdalo ok
pokud si kotouce menil tak bych tipl naboj s loziskem
Tehu

#15 Příspěvek od Tehu »

Kami1 píše:tlumice bych nerek,
pokud ti to dela pri urcity rychlosti, tak to bude neco co se toci(lozisko, naboj, kotouc, disk)
nekdo to tu hodne dlouho resil a nakonec to bylo loziskem, ktery se zdalo ok
pokud si kotouce menil tak bych tipl naboj s loziskem
no dela to pri brzdeni od 80 vys a nekdy i kdyz na brzde nestojim ale to nemam vypozorovano kdy... Kazdopadne uz mi nic nezbyva nez to lozisko :-( a to se mi tomu vubec nechtelo verit ... Snad uz to bude ono :roll:
Dan td

#16 Příspěvek od Dan td »

Změň si název tématu na výstižnější. Mod :!:
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Koto

#17 Příspěvek od Koto »

Mě se teď taky rozvibrovaly brzdy, resp. volant při brždění.
Už jsem to zažil jednou a byl to natrženej zadní silentblok ramene.
Teď po půl roce se to objevilo znova a je to horší.
Zítra s tím jedu na zvedák, tak se snad ukáže v čem to vězí. Pak sem hodim info.
Jinak co s týče hřebenu, tak ten mi při tom teď taky trochu mlátí, ale rozhodně to neni příčina. Prostě chudák dostává rány od kol, tak se ozývá 8)
Tehu

#18 Příspěvek od Tehu »

tak podej jsem zvedav :-) Ja uz tam nemuzu doopravdy nic mit (ramena,silentbloky Meyle od rijna, hreben + tycky,kola,brzdy OK tlumice dle testu taky) nez to lozicko :-( ale furt mi nejde do hlavy jak takovy maly bazmek muze nadelat takovou paseku . V kazdem pripade v tydnu pujde ven ulozeni a uvidi se :cry:
Max_cz
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Max_cz »

Vibrace při brždění? Co křivé kotouče? Jednou mi pomohla výměna, taky když sem brzdil, tak to klepalo a byli křivé, vyměnilo se a bylo to OK :)
capri
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od capri »

v jakem stavu máš brzdove destičky ? sice je to z jinyho auta ale na maminym fordu KA to tahle vibrovalo když byly sjety desky jen když se brzdilo cca z 80km na 50km pak to přestalo a když se brzdilo za jaky koliv jiny rychlosti tak to bylo ok a po výměně destiček je vše OK (kotouče zustali stejny)
Odpovědět