Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problém se startovánim - E90

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sensei_Jirka

#1 Příspěvek od Sensei_Jirka »

Mam dotaz. V noci sme stáli na parkovišti a jako vždycky sme nechali dohrát rádio do "vyčerpání baterky" ....klíček je nabíjecí, tak nikdy problém nebyl ani při vícenásobnym vybití.....
Jenže dneska sem nenastartoval, při pokusu o start se vynulovali hodiny, denní km, spotřeba atd....ale rádio se zapnulo a celkem dlouho (cca 5min) ještě hrálo....při některym pokusu svítila červeně kontrolka airbagů (i při kontrole v malym BC)....ale nebylo to pokaždý a dostkrát to hned i zmizelo....je to normální, že ta kontrolka na bagy svítí dýl a hned po pokusu o start se v BC může objevit jako chyba a pak za chvíli zmizet??....

Každopádně později už to baterkou bylo, pač sem si ani neposunul sedačku...

Odpoledne to bude zkoušet přes kabely startovat, takže to zjistim...ale zajímá mě "pro klid duše" jestli mi poradíte, čim by to mohlo bejt...
martilulin

#2 Příspěvek od martilulin »

Mel jsem vcera podobny problem,sice u E46.Nechal jsem zaplou vytapeci decku,rano vse fungovalo,jen to nestartovalo.Baterku jsem lehce ozivil,nicmene pri startovani to jen cvaklo,vynulovaly se hodiny,restartovala klima a budiky.Ale stacilo to mit na maximalni vykon nabijecky 2 hodiny,auto nastartovalo a po hodinove jizde vykzovala baterka 50 procent nabiti,takze je to normalni.Nicmene pokud mam vymlacenou baterku a nenastartuju,treba xenony nenaskoci.
Sensei_Jirka

#3 Příspěvek od Sensei_Jirka »

tak teď si mě trošku uklidnil.....protože přesně jak řikáš všechno fungovalo,baterka se "oživila sama" rádio začalo hrát, všechno....ale při startování to jen cvakalo....všechno se restartovalo a xenony taky nesvítili...

Takže snad to přes ty kabely naskočí a pak jí šoupnu do nabíječky...

Strašně mooooc děkuju za odpověď...
Killca

#4 Příspěvek od Killca »

nejak sem nepochopil n a co se ptas ,ale jeden dotaz vidim ohledne kontrolky bagu, ona se vzdy rozsviti pri zapnuti klicku, jakoze je vse v cajku a po chvili zhasne
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
martilulin

#5 Příspěvek od martilulin »

Killca píše:nejak sem nepochopil n a co se ptas ,ale jeden dotaz vidim ohledne kontrolky bagu, ona se vzdy rozsviti pri zapnuti klicku, jakoze je vse v cajku a po chvili zhasne

Vyflakana baterka,pri pokusu o start se mu zresetovaly hodiny a vse ostatni,doporuceno nabit.Howg.
Sensei_Jirka

#6 Příspěvek od Sensei_Jirka »

jj, šlo mi o "uklidnění", že jde vážně o baterku, že nebude problém jinde. Jinak problém vyřešen,baterka se nabíjí 8)

Muj obrovskej dík patří MatymuACS :Poklona: :Poklona: :Poklona: :Poklona: :Poklona: Bez něho bych asi neměl klidnou noc :thumbsup:
MatyACS
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od MatyACS »

Sensei_Jirka píše:jj, šlo mi o "uklidnění", že jde vážně o baterku, že nebude problém jinde. Jinak problém vyřešen,baterka se nabíjí 8)

Muj obrovskej dík patří MatymuACS :Poklona: :Poklona: :Poklona: :Poklona: :Poklona: Bez něho bych asi neměl klidnou noc :thumbsup:

to sem rád že ses v klidu vyspal :lol: :lol: :lol:

jinak nemáš vůbec zač kámo :wink:
Michelin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Michelin »

Ja sem to moc nepochopil. Slo tu oto zes posluchal radio dokud si nevyflakal baterku? Pokud ano tak nechapu: a jako vždycky sme nechali dohrát rádio do "vyčerpání baterky" ....klíček je nabíjecí, tak nikdy problém nebyl ani při vícenásobnym vybití.....
Sensei_Jirka

#9 Příspěvek od Sensei_Jirka »

MatyACS: o 100% klidnějš, než kdybych ho tam musel nechat přes noc 8)

Michelin: Ano, o to tu šlo :) Prostě,když někde zastavim a třeba kecáme v autě nebo něco, tak nechávam klíček v zapalování, což v praxi znamená, že rádio hraje dál,LCD svítí,budíky svítí a AE svítí...po chvilce (5-10min, poslední dobou právě spíš těch 5) vždycky auto zapípalo, že dochází baterka a po další cca minutě všechno vyplo. A klíček vždycky baterku lehce sám dobíje,takže i bez nastartování se dalo pustit rádio (zase na minutu třeba - zbytečný,ale prostě se dalo) a vždycky to na start stačilo.....jenže v onu noc jaksi po dobití klíčkem všechno spustilo, ale na start to nestačilo, jen to cvakalo, vynulovalo všechno atd....později už to nepustilo ani rádio.....

Dneska když sme měli chvíli puštěný rádio po dojezdu, tak ani po 15ti min se neozval tón baterky, (pak sem pro jistotu klíček vyndal :lol: )....takže prostě už byla tak "vycinkaná" že to bylo otázkou času, kdy dojde úplně a malý dobití klíčku jí stačit nebude....

ufffff :D

EDIT: a tady sem to téma založil proto, aby mě někdo (přesně jako martilulin) uklidnil, že to fakt baterkou bude, že to s bagama nemá nic společnýho :wink:
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Slavisimo »

To je ta baterka tak v prdeli ze vydrzi 10 minut? docela zvlastni na novy auto :wink:
Sensei_Jirka

#11 Příspěvek od Sensei_Jirka »

Nevim, baterka je tam původní....a od doby co sem to auto koupil, tak prostě bez nastartovanýho motoru při plnej zátěži vydržela +/- těch 10 minut...možná o chvilku dýl, nikdy sem to nestopoval..jenom vim, že poslední dobou to bylo těch 5 minut....
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Maikl »

taky si myslim že ta baterka už nebude 100%..
Lami

#13 Příspěvek od Lami »

No jestli s tim skoro nejezdi, tak nema sanci se dobit. Jinak z uplne vystavene baterky na plne nabitou mi stacila asi 100km cesta. Ale to bylo v jinem aute a byla celkem mala, 55Ah. Silnejsi motorizace a diesely maji vetsi baterky.

A nektere baterky maji takove okenko, ktere rika v jakem je baterka stavu. Mel jsem zelena=Ok, cerna=vybita, bila=na vyhozeni.
Killca

#14 Příspěvek od Killca »

ja mel v e36 rv96 baterku z vyroby a drzi doted i pres mnohahodinovy hrani radia a pustene parkovacky, to mi nerikej ze u rok staryho auta je v hajzlu :-D cos s ni delal, tys ji neco proved, nelzi, ze tys na ni byl zly, kup novou, tahle je na odpis podle me
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Sensei_Jirka

#15 Příspěvek od Sensei_Jirka »

Uvidim, jak bude ta baterka fungovat teď...kdyžtak se pořídí nová..
Tomassino

#16 Příspěvek od Tomassino »

a dobíjeni funguje v pohode?
Odpovědět