Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 anténa
potřeboval bych od někoho znalýho poradit nebo se juknout jak to má být. můj problém spočívá v tom že mi na E36 TOURING nehraje radio protože nemá signál, když jsem pátral po příčině narazil jsem za levou kapsou v kufru na krabičku cca 10x10cm do které vede koaxiál a další asi 4 různý káblíky. jeden mimochodem z okna kde je anténa. No a teď navíc mi tam trčí kabel kterej má dvě žíly, jednu hnědou a jednu černou, je zakončenej konektorem se žlutou barvou a nikam jakoby nejde (vede taky od okna hned vedle toho anténího . na druhý straně mám to samý akorát někdo odpojil ten konektor. Kabel co vede od okna s anténou je jeden černej, má stejnej konektor a jde právě do té krabičky. Netušíte někdo? Pak ještě netušim k čemu mám u okna s anténou na plastu přidělanou další krabičku s káblem, přijde mi jak k navigaci... Poradíte někdo?
-
- Kontaktovat uživatele:
prvně zkus toto: když zapneš rádio, a vytáhneš z té kostky viz foto bílej drát, naměříš na něm +12V? (mínus na voltmetru dej na nějakej šroubek=kostra)
pokud ano, zkus odšroubovat a znovu přišroubovat ten tlustší černej drát (=koaxiál antény co vede dopředu do rádia), případně vytáhnou rádio a zkontrolovat taky jestli je dobře připojenej
pozn. mě z té horní strany vede do té černé kostky několi tenkých hnědých drátu do 1 konektoru, těch antén v bočním okně je myslím několik
a rádio ti hraje špatně nebo vůbec?
pokud ano, zkus odšroubovat a znovu přišroubovat ten tlustší černej drát (=koaxiál antény co vede dopředu do rádia), případně vytáhnou rádio a zkontrolovat taky jestli je dobře připojenej
pozn. mě z té horní strany vede do té černé kostky několi tenkých hnědých drátu do 1 konektoru, těch antén v bočním okně je myslím několik
fix píše:prvně zkus toto: když zapneš rádio, a vytáhneš z té kostky viz foto bílej drát, naměříš na něm +12V? (mínus na voltmetru dej na nějakej šroubek=kostra)
Po delší době jsem se včera pustil do zkoumání té antény,
FIXi, signál nemám vůbec žádný, celý jsem to odstrojil a zjistil že opravdu je anténa i na zdadním okně, to je vše snad jak má být. Je tam předzesilovač, vše je to zapojené dohromady. Ale! zkoušel jsem vytáhnout bílej drát co vede do kostky při zaplém rádiu a 12V tam rozhodně nejde, koukal jsem ža bílej drát vede také do té krabičky co je v kufru vlevo za tapecem. Ani tam jsem nic nenaměřil.
Máte někdo tip?
tak právě když jsem auto koupil tak tam bylo nějaký noname radio na ISO konektrou. Pak jsem koupil nový BMW Bussines radio na CD, k němu konektor a prostě jednotlivý barvy drátu pospojoval dohromady.
A jak tak nad tim přemejšlim tak jsem pěknej osel protože já čokoládu rozpojil a měřil na bílým kterej vede jakoby z auta, ne z rádia.
mrknu na to díkes
A jak tak nad tim přemejšlim tak jsem pěknej osel protože já čokoládu rozpojil a měřil na bílým kterej vede jakoby z auta, ne z rádia.
mrknu na to díkes