Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 anténa

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Martas23

#1 Příspěvek od Martas23 »

potřeboval bych od někoho znalýho poradit nebo se juknout jak to má být. můj problém spočívá v tom že mi na E36 TOURING nehraje radio protože nemá signál, když jsem pátral po příčině narazil jsem za levou kapsou v kufru na krabičku cca 10x10cm do které vede koaxiál a další asi 4 různý káblíky. jeden mimochodem z okna kde je anténa. No a teď navíc mi tam trčí kabel kterej má dvě žíly, jednu hnědou a jednu černou, je zakončenej konektorem se žlutou barvou a nikam jakoby nejde (vede taky od okna hned vedle toho anténího . na druhý straně mám to samý akorát někdo odpojil ten konektor. Kabel co vede od okna s anténou je jeden černej, má stejnej konektor a jde právě do té krabičky. Netušíte někdo? Pak ještě netušim k čemu mám u okna s anténou na plastu přidělanou další krabičku s káblem, přijde mi jak k navigaci... Poradíte někdo?
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od xSAFA »

Hned ti neporadím v tomdle sem se nijak nehrabal ale jak pujdu do garáže budu na tebe myslet a zkusím se tam podívat co a jak mám kde zapojeny popř vyfotim...
fix
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od fix »

Martas23 píše:netušim k čemu mám u okna s anténou na plastu přidělanou další krabičku s káblem, přijde mi jak k navigaci... Poradíte někdo?

pokud je to značky AEG - jednotka autotelefonu?
fesoj

#4 Příspěvek od fesoj »

Takhle to vypadá na mém touru.Snad ti to pomůže.

Obrázek
Obrázek
Martas23

#5 Příspěvek od Martas23 »

ahoj, díky za fotku ale nejsem z o nic víc moudrej, tohle tam mam taky, vidim že černej ti do ní vede taky. A co ty dva další dráty, máš je taky od okna? Kam ti vedou? Děkuju za ochotu :)
surfis
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od surfis »

Anténa na rádio u E36 touring je v LZ okně a v okně pátých dveří, kde je pod tapecem taky předzesilovač...
Martas23

#7 Příspěvek od Martas23 »

aHA! Díky za tip kouknu na to, to by mohlo znamenat že ty volný dráty jsou od ní
fix
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od fix »

prvně zkus toto: když zapneš rádio, a vytáhneš z té kostky viz foto bílej drát, naměříš na něm +12V? (mínus na voltmetru dej na nějakej šroubek=kostra)

pokud ano, zkus odšroubovat a znovu přišroubovat ten tlustší černej drát (=koaxiál antény co vede dopředu do rádia), případně vytáhnou rádio a zkontrolovat taky jestli je dobře připojenej

pozn. mě z té horní strany vede do té černé kostky několi tenkých hnědých drátu do 1 konektoru, těch antén v bočním okně je myslím několik

a rádio ti hraje špatně nebo vůbec?
Martas23

#9 Příspěvek od Martas23 »

fix píše:prvně zkus toto: když zapneš rádio, a vytáhneš z té kostky viz foto bílej drát, naměříš na něm +12V? (mínus na voltmetru dej na nějakej šroubek=kostra)

pokud ano, zkus odšroubovat a znovu přišroubovat ten tlustší černej drát (=koaxiál antény co vede dopředu do rádia), případně vytáhnou rádio a zkontrolovat taky jestli je dobře připojenej

pozn. mě z té horní strany vede do té černé kostky několi tenkých hnědých drátu do 1 konektoru, těch antén v bočním okně je myslím několik

a rádio ti hraje špatně nebo vůbec?

Po delší době jsem se včera pustil do zkoumání té antény,

FIXi, signál nemám vůbec žádný, celý jsem to odstrojil a zjistil že opravdu je anténa i na zdadním okně, to je vše snad jak má být. Je tam předzesilovač, vše je to zapojené dohromady. Ale! zkoušel jsem vytáhnout bílej drát co vede do kostky při zaplém rádiu a 12V tam rozhodně nejde, koukal jsem ža bílej drát vede také do té krabičky co je v kufru vlevo za tapecem. Ani tam jsem nic nenaměřil.
Máte někdo tip?
Martas23

#10 Příspěvek od Martas23 »

Jo a ještě jeden poznatek, ty dva dráty ( černý a hnědý ) které jsem zmiňoval na začátku jsem zjistil že mi vycházejí ze zadních bočních oken...
Co to je nebo bylo? Že by nějakej původní alarm?
fix
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od fix »

Těch +12V vede dozadu z konektoru autorádia a to jen pokud je rádio zapnuté. Najdi si schéma zapojení konektoru rádia a proměř si to, u mě to např. někdo nezapojil když tam bastlil ISOkonektor...
Martas23

#12 Příspěvek od Martas23 »

tak právě když jsem auto koupil tak tam bylo nějaký noname radio na ISO konektrou. Pak jsem koupil nový BMW Bussines radio na CD, k němu konektor a prostě jednotlivý barvy drátu pospojoval dohromady.
A jak tak nad tim přemejšlim tak jsem pěknej osel protože já čokoládu rozpojil a měřil na bílým kterej vede jakoby z auta, ne z rádia.

mrknu na to díkes
Odpovědět