Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Test přístrojů BMW?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
bmw730

#1 Příspěvek od bmw730 »

Zdravím, v bazaru při výkupu mojí bývalé e36 mi bazarista při vypnutém klíčku podržel nulování kilometrů denního počítadla a zapnul současně zapalování - začali tam ukazovat několik čísel a pak se otestovaly budíky... Víte někdo co ty čísla mají ukazovat?
nemcour

#2 Příspěvek od nemcour »

Pár věcí: -test palubky (podržení Reset tlačítka u budíků a současného otočení klíče do polohy rozsvícení kontolek) neukáže skutečný stav najetých km (ukáže vždy mimo jiné číslo kolem 360 000, které vypovídá o BMW ID a softu přístrojovky:
1 BMW číslo dílu
2 Kód chipu
3 Identifikační číslo tachometru
4 Posledních 5 čísel VIN
5 Softwarová Verze
6 Verze Hardware)
Killca

#3 Příspěvek od Killca »

jo, jestli ti bazarista najel test budiku a rek ti, ze mas doopravdy najeto 360klacku, tak to je mazec frajer :-D testem budiku typek nidkdy nezjisti vubec nic, tak at te nenatahnou, chtel asi jen zamachrovat, najete kilometry se daj nacist diagnostikou z jednotky a daj se pak pres pc sjednotit na vyssi hodnotu s budikama
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
bmw730

#4 Příspěvek od bmw730 »

Killca píše:jo, jestli ti bazarista najel test budiku a rek ti, ze mas doopravdy najeto 360klacku, tak to je mazec frajer :-D testem budiku typek nidkdy nezjisti vubec nic, tak at te nenatahnou, chtel asi jen zamachrovat, najete kilometry se daj nacist diagnostikou z jednotky a daj se pak pres pc sjednotit na vyssi hodnotu s budikama

Jo, tak to právě skoušel - pak jsem ho prodal známému... :x
Koovi
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Koovi »

zdravím,...hledal jsem něco podobného jestli se tady už řešilo, bohužel jsem na nic nenatrefil.
Chtěl bych se zeptat co by obnášela výměna sdruženého palubního přístroje (budíky) do compacta za budíky z klasické E36 s ukazatelem okamžité spotřeby, který u compacta není. díky
Killca

#6 Příspěvek od Killca »

jen vymenit kus za kus, nic to neni, ale ekonomer ukazovat nebude :-D
Koovi
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Koovi »

...takže konektory přístrojovky pasujou?? no víš, mě se právě jedná o ten "ekonoměr"...napadlo mě, když jsem teď domontovával BC, tak jsem tam hledal hnědožlutý drát od podávacího čerpadla...tak jestli to nebere info ze stejného drátu. problém je vědět kam s tím drátem pak do svorkovnice u budíků. jo a jak je to s kilometrama...ty budíky mají svojí pamět na ujeté km?
Killca

#8 Příspěvek od Killca »

budiky maji svou pamet na KM, ale da se ta krabicka vyloupnout a implantovat do druhych budiku

jinak ekonomeru posila signal podle me jednotka a posila mu signal hodnot, ktery sama spocita, takze to musi v zakladu umet jednotka pocitat a pote poslat do budiku, to je uz minimum prace, nebo pokud je to jinak, tak to by mohl vedet "jarda" z BMWKLUB ČR
Koovi
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Koovi »

ok...díky :)
Coffeej
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Coffeej »

Jééééhehehe Co to bylo za bazar? Tam jsou asi pekny odbornici.
jarda

#11 Příspěvek od jarda »

Killca píše:budiky maji svou pamet na KM, ale da se ta krabicka vyloupnout a implantovat do druhych budiku

jinak ekonomeru posila signal podle me jednotka a posila mu signal hodnot, ktery sama spocita, takze to musi v zakladu umet jednotka pocitat a pote poslat do budiku, to je uz minimum prace, nebo pokud je to jinak, tak to by mohl vedet "jarda" z BMWKLUB ČR

Už jsme si to s Koovim napsali v SZ, ale napíšu to i sem pro future reference:

Aktuální spotřebu počítá řídící jednotka motoru. Ve všech E36 včetně kompaktu. Z řídící jednotky je tento signál veden do konektoru x20 pin 24 a odtud do BC a do budíků - celou cestu to je bílý drát s černým pruhem. Na kompaktu do budíků veden není, protože nemají ekonoměr a pokud v autě nebyl ani BC, je pin 24 neosazený. Na řídící jednotce ten signál ale je, takže se ten pin 24 nechá v pohodě dodělat a následně si natáhnou signál kam je potřeba.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
bubynqo

#12 Příspěvek od bubynqo »

mne to na pozicii cislo 4, kde ma byt cislo vin ukaze len ------- :( to akoze mam skladacku auto?
Killca

#13 Příspěvek od Killca »

jarda: parada, to hned po VH to pudu do kompakta dopojit, nechces mi s tim hilfnout? urco jedes na VH taky :)

pupinek: :-D ne, ale tak treba mas jiny budiky rovnou z tovarny a vin do nich nevepsali :)
Koovi
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Koovi »

...Killca: eeeeeee fakt to budeš přepojovat?? kdyby jsi byl náhodou rychlejší v tom zapojení než já, tak písni prosím jestli to pak podle toho zapojení funguje. já pak dám vědět taky. :wink:
Koovi
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Koovi »

nevíte jestli jdou nějakým fííííglem sundat ručičky budíků a jak přehodit paměť kilometrů?
fizzer

#16 Příspěvek od fizzer »

asi offtopic, ale proč tam ten ekonoměr chceš? nevim jak u ostatních, ale mě vždycky nějak kazí radost z jízdy, když vidim jak je ručička ekonoměru vykloubená :twisted: :lol: :lol:

a druhej offtopic, když už bych chtěl něco zapojovat tak "check engine light", prej když se někam vyvedou káble tak jde i u evropskejch verzí provozovat ta "šlapací-blikací" diagnostika... nevíte o tom někdo něco bližšího?
PeterE36

#17 Příspěvek od PeterE36 »

A to znám borca co kvuli tomu vrátil 320i kupéčko docela leštěnku :-D Protože mu nějaký profík řekl, že ten motor je po smrti že to má 370tis :-D
jarda

#18 Příspěvek od jarda »

Takových profíků je víc, mě asi týden potom co jsem to koupil udělal MarioM3 test budíků a prohlásil že auto je v pořádku, nejsou tam žádné chyby...
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Pglock
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Pglock »

fizzer píše:asi offtopic, ale proč tam ten ekonoměr chceš? nevim jak u ostatních, ale mě vždycky nějak kazí radost z jízdy, když vidim jak je ručička ekonoměru vykloubená :twisted: :lol: :lol:

a druhej offtopic, když už bych chtěl něco zapojovat tak "check engine light", prej když se někam vyvedou káble tak jde i u evropskejch verzí provozovat ta "šlapací-blikací" diagnostika... nevíte o tom někdo něco bližšího?

Někdy mám chuť tu rafiku urazit :D :D :D
Sry za OT
marecekoi

#20 Příspěvek od marecekoi »

Pglock píše:
fizzer píše:asi offtopic, ale proč tam ten ekonoměr chceš? nevim jak u ostatních, ale mě vždycky nějak kazí radost z jízdy, když vidim jak je ručička ekonoměru vykloubená :twisted: :lol: :lol:

Někdy mám chuť tu rafiku urazit :D :D :D
Sry za OT

To jo no za 1,za2,za 3 jí většinou ani nevidim :D :D

Jinak s těma číslama mi to nedávno jeden servisák prohlásil taky ,,noooo pěkný no máš to stočený o 100tis. má nalítáno 370tis.,, ale bylo mi to fakt jedno motor beží jak švýcary :D
Odpovědět