Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
325 TDS nejde nastartovat
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim mam problem s mojim tds .Celou dobu v poho dnes chci nastartovat a nic rozsvití se kontolky žhaveni a součastně porád svítí kontrolka řídící jednotky . Někdy po zapnutí a vypnutí klíčku vše jde jak má. Ale ted už ani to nepomahá. Připojení na diagnostiku mám celkem z ruky tak nejprve zkouším se ptát tady . Díky za všechy rady.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Zkontroluj rele zhaveni...Tohle rele najdes na ridici jednotce. Ridici jednotka je v motorovem prostoru VIZ. Foto
Obcas se stava ze tam zatejka a rele skoroduje a prestane fungovat..Hlavne ted v mrazu, ta sul a tak...
Kdyz zapnes klic tak by melo byt slyset cerpani nafty z nadrze podavacim cerpadlem...kdyztak zkontroluj privodni kabely a nebo pokud se podari tak ho vyndej a vyzkousej...

Obcas se stava ze tam zatejka a rele skoroduje a prestane fungovat..Hlavne ted v mrazu, ta sul a tak...
Kdyz zapnes klic tak by melo byt slyset cerpani nafty z nadrze podavacim cerpadlem...kdyztak zkontroluj privodni kabely a nebo pokud se podari tak ho vyndej a vyzkousej...
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se dneska na to rele kouknul a vizualne se zda bejt v poho,pro jistotu jsem kontakty prostriknul sprejem a nic porad stejne, sviti ty dve kontrolky. Svítí i kdyz jsem to rele cele odpojil.Necha se nějak zjistit ( zmerit ) jestli je ok ? Jeste jsem zjistil ze necvakne odpojovací ventyl na cerpadle. Ale kdyz na nej privedu + tak funguje. Poradí někdo ?
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Ten ventil je vyfocenej na odkazu vejš , nevím na co je. Tak to schrnu co zatím vím a co si myslím případně mě opravte. Elektromagnetický ventil při otočení klíčku necvakne a při přivedení proudu z baterky ano. Podávací čerpadlo jsem ještě nezkoušel ale kdyby bylo ko, tak se ten ventil take neotevře že? Jestli je to tak , tak bych se zítra zaměřil na to čerpadlo ,jestli do něj jde proud jestli dava palivo . Místo rele případne propojil svorku 30 s 87 abych měl jistotu že je rele ok. Je to tak ?
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes byl na diagnostice a neukázalo to nic tedy přesně řečeno vše jako ABS,Airbag to ukázalo ,jen do motorové části to vubec nepřipojilo ( nic to nenašlo ). Při zkoumaní vím že mě nejde vubec podávací čerpadlo po přivedení proudu z baterky funguje. A funguje i po přemostění svorky 30 s 87 místo relé. Mám počítat ze mě opustila řídicí jednotka ? 

Killca píše:
slavisimo napise co k tomu, ja ty dizly moc neumim, neberu je jako adekvatni motor v bmw
Jestli hadička (modrá) vede k sání tak je to elektropneumatický ventil EGR.
Pokud ovšem nevede k takovým ovladači na žaluzie za chladičem.
Jezdí to i bez toho.
Podavací čerpadlo jde zároven se žhavením a po nastartování motoru furt.
Prohlídni to relé žhavení.
Jinak hlavní relé DDE motoru se proklemovává z + na dva výstupy,čísla si nepamatuji,ale dráty jsou bíločervené.
-
- Kontaktovat uživatele: