Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Volnoběžný ventil 328i, M52
Potřeboval bych poradit, kde najdu volnoběžný ventil, jestli se to dá najít někde na téhle fotce? Co jsem hledal tak jak píšete, že tam má vést hadice ze spodní části vlnovce, ale já jsem našel ve vlnovci akorát otvor pro tu hadici, hadice tam žádná není ani vypadlá , je to divné,
, poradí někdo?
- Přílohy
-
- Obraz021.jpg (86.71 KiB) Zobrazeno 842 x
-
FiliposII
- Klubové ID: 1332
- Kontaktovat uživatele:
Da sa to zvladnut aj bez oddelavani sani, ale mosis odelat skrtici klaplu, vahu, a mozna aj vzduchovy filtr, aby sas k temu nejak rozumne dostal.
Kdyz zdelas skrtici klapku mel bys videt do sani a tam je videt jak je tam nacvakla takova hadicka, kdyz strcis ruky pod sani (chce to hodne zlomit ruky) a pujdes po te hadicce tak narazis na ten ventil (hadicka ma asi tak 20-30cm) ten ventil je takovy kulaty valecek (prumer 3cm delka asi tak 10cm) a je umisteny a gumovem oku. Kdyz od pojis elektriku k nemu mel by jit vytahnut z toho oka smerem dovnitr auta (ke kufru). Samozdejmosti je odpojeni te hadice (ide celkem tezko chceto sa nebat a trochu zabrat). Ale je to celkem blbe to vydelavat poprvni me to zabralo 2 hodiny ale po 3. uz enom 15 minut.
Kdyz zdelas skrtici klapku mel bys videt do sani a tam je videt jak je tam nacvakla takova hadicka, kdyz strcis ruky pod sani (chce to hodne zlomit ruky) a pujdes po te hadicce tak narazis na ten ventil (hadicka ma asi tak 20-30cm) ten ventil je takovy kulaty valecek (prumer 3cm delka asi tak 10cm) a je umisteny a gumovem oku. Kdyz od pojis elektriku k nemu mel by jit vytahnut z toho oka smerem dovnitr auta (ke kufru). Samozdejmosti je odpojeni te hadice (ide celkem tezko chceto sa nebat a trochu zabrat). Ale je to celkem blbe to vydelavat poprvni me to zabralo 2 hodiny ale po 3. uz enom 15 minut.
Jo super, už jsem to našel, dík za cenné rady, porád nevím proč mi z vlnovce nevede ta hadička do regulačního ventilu volnoběhu tak jak má, přitom regulační ventil je normálně napíchnutý na obě hadičky které vedou nevim kam ale do vlnovce mi nevede ani jedna, ve vlnovci otvor pro tu hadičku je ale není to kde napojit a ani ten otvor nebyl zaslepený takže to přisává faleš. vzduch, nemohl to tam někdo dát z jiného typa? I v ETK jsem hledal a nic.
-
FiliposII
- Klubové ID: 1332
- Kontaktovat uživatele:
Vstup do volnobezneho ventilu by mel byt nekde mezi vahu vzduchu a skrtici klapku. Aby to mohlo vyhodnocovat udaje z vahy. Ale pokud bude ta hadicka nekde na volno tak by to nemoselo vadit pro chod motoru (teda spis motor pojede ale asi ne dobre, bude to jak kdyby tam nebyla vaha) Ale dura v kolene jak rikas je celkem velika vada. Zkus sa podivat zda neni ta hadicka z volnobehu napichnuta nekde na odvetravani klikovky nebo vacek. (Ja mam sice M50 a do kolena me ide aj toto odvetravani.) Potom by to vypadalo ze to asi nekdo predelaval a na neco zapomel. Rozhodne zkus udelat pokus se zaslepenim te diry a co to zacne delat

Touring & Compact