Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
divné zvuky
Nevyřešil. Ale měl jsem to trochu porozdělané, a mohl by to být takový hydraulický dopínací váleček, který dopíná řetěz mezi sací a výfukovou vačkou. Jestli to chápu správně, tak vanos při akceleraci pomocí servo motoru natočí vačku "sací" a když ubereš plyn, servo povolí a ten dopínák by měl vačku vrátit zpět pomocí toho vypíná retěz mezi vačkami. Ten veleček je plněn tlakovým olejem, takže by měl neustále řetez dopínat. Pokud by byl v hájí, mohlo by to znít jako vytahanej řetež. Mě to vyloženě zachrastí, a slyším to jako od sací vačky. Pokud to chápu správně při deceleraci, která následuje po akceleraci se vačka jakoby uvolní, protože není šponovaná tím válečkem, a projeví se to na vačce u hydroštylů.
Je to tedy jen moje domňenka, protože jsem zatím nikde nenašel nějakou literaturu o fci vanosu. Ale momentálně si hraju s bixenonama, a pak asi zajedu za jedním šikovným opravářem na bmw.
Je to tedy jen moje domňenka, protože jsem zatím nikde nenašel nějakou literaturu o fci vanosu. Ale momentálně si hraju s bixenonama, a pak asi zajedu za jedním šikovným opravářem na bmw.
ne musíš sundat ten malej řetěz a vyndáš celej vanos a v tom vanosu je ložisko který přes ozubený kolo na vačku a tam je vůle mrkni sem to je ono
http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... ic&t=49397
http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... ic&t=49397
tak to nevím jistě ale koukni na napínák a jestli ten není až na konci a nemá to velký oblouk tak si myslím že v pohodě a samozdřejmně ozubený kola nesmí byt opotřebovaný jakoby špičatý ale každopádně jestli s tím autem nejezdil někdo pořád plnej céres tak řetěz vydrží životnost motoru.....na ten odkaz by tě to mělo pustit...
Tak to uřčitě ono nebude. Také mě to napadlo, a tak jsem ho tam vůbec nedal. A pořád stejné. Jinak když je to studené, tak to tak moc nedělá, a když se to ohřeje, je to daleko hlasitější. Napadlo mě, když zřídne olej, tak ten olejový dopínák nemusí fugovat na 100 %, ale zrovna tak se celý motor ohřeje, a vytvoří se všude větší vůle.